Päiväkirja - päivän polttavaa

20.01.2009
Barack Obama

Tänään  Yhdysvallat saa järjestyksessään 44:nen  presidentin kun Barack Obama  vannoo virkavalansa. Samalla hän vastaanottaa tehtävän joka monesta tuntuu täysin mahdottomalta. Yhdysvaltojen kaikkienaikojen "pahin" taloudellinen syöksykierre ja sen katkaiseminen on haaste jonka taltuttaminen on varmaan hänen ensimmäinen tehtävänsä johon hän tarttuu. Talouskriisi koskettaa satoja miljoonia amerikkalaisia ja on laajentunut koskettamaan koko maailmaa, joten nyt koko maailma on kääntänyt katseensa häneen ja odottaa tältä nuorelta vasta 47.vuotiaalta Presidentiltä "ihmettä" .

"Talousihmeen" lisäksi häneltä odotetaan paljon muutakin... hänen uskotaan ja toivotan lopettavan sodat joita yhdysvallat käyvät maailmalla ja sen myötä, että hän on yhdysvaltojen ensimmäinen tummaihoinen Presidentti häneltä odotetaan tekoja ja tuloksia ulkomaalaisten ja värillisten aseman parantamiseksi yhdysvalloissa...  Jo "pelkästään" uusia työpaikkoja häneltä odottaa kymmenet miljoonat yhdysvaltalaiset.

Barack Obama on tänään maailman keskipisteenä sillä, sadat miljoonat ihmiset ympäri maailman seuraavat tätä historiallista hetkeä. Jos hän onnistuu edes osittain toteuttamaan nämä "ihmeet" tulee hänestä odotetusti koko maailman "sankari". Tehtävä on äärimmäisen vaikea ja "ihmeitä" ei ole syytä odottaa heti... tulee menemään useita vuosia jo pelkästään yhdysvaltojen sisäisen talouden tasapainottamiseen...  

Toisaalta hyvin pitkälti käsikädessä talouskriisin kanssa  ovat kaikki sotatoimet maailmalla joita yhdysvallat käy liittolaistensa kanssa... Sotatoimet nielvät satoja miljardeja yhdysvaltojen budjetista. Pelkästää Irakin sodan nopea lopettaminen antaisi hyvät lähtökohdat nuoren Presidentin "ihmetekojen" toteutumiselle.

Yksin hän ei tietenkään näihin "ihmeisiin" kykene... tausta- ja apujoukot täytyy olla kunnossa ja tietysti koko yhteiskunnan maailman laajuinen tuki täytyy olla hänen takana. Toivon mukaan myös häntä vastustavat ryhmät yhdysvalloissa ja ympäri mailman antaisivat hänelle mahdollisuuden...

Olkoon tämä päivä  Barack Obaman, hänen perheensä, yhdysvaltojen kansan, meidän kaikkien yhteinen suuripäivä... päivä joka muistetaan päivänä jolloin kaikki "uusi hyvä" maailmassa sai alkunsa...

 " Yksi kaikkien, kaikki yhden puolesta..."

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI