Päiväkirja - päivän polttavaa

10.01.2009
Vuokralääkärit

Julkinen terveydenhuolto kamppailee mittavan lääkäripulan kourissa,  samanaikaisesti keikkalääkäreitä välittävät terveyspalveluyritykset sekä yritysten omistajalääkärit kylpevät rahassa. Kansanedustajat ovat sitä mieltä, että tähän on tultu pakonedessä. Mutta kuka tämän pakon on kehittänyt ? Ei potilaat eikä liioin kunnat. Pakon on mielestäni kehittäneet Lääkärit itse ja sen salliva lainsäädäntö.

Vuosien mittaan näiden taidokkaiden "Bisneslääkäreiden" kehittämä lääkäripula on mielestäni hyvinkin verrattavissa "pyramidi huijaukseen" poikkeuksena kuitenkin on , että tämä huijaus on täysin laillinen. Samat lääkärit aloittavat hoidon "halvalla" julkisella puolella  ja siirtävät jatkohoidon lääkäripulaan ja resursseihin vedoten omaan tai osaksiomistamaansa yritykseen.  Meillä suomessa kaikki näyttää olevan mahdollista... 

"Tulevaisuuden visio"  Lopulta kun "yksityislääkärit" ja heidän pyörittämänsä firmat ovat "kaapanneet" julkisenterveydenhuollon , seuraavaksi on vuorossa terveyshuollon muut palvelut, kuten vanhustenhuolto jne...  Asteittain edetään ja rakennetaan järjestelmää siten, että koko terveydenhuolto on pian heidän hallussaan ja ennen niin hyvin toiminut julkinenterveydenhuolto "loppunut" kokonaan  ja voidaan siten lakkauttaa.  Tämä kehitys on jo nähtävissä useissa kunnissa...                                                                                                                                            

Miten käy tulevaisuudessa onko kaikilla varaa terveydenhuoltoon ? Vai olemmeko menossa " Ameriikanmallin" mukaiseen tilanteeseen jossa vain rikkailla ja niillä joilla on voimassa oleva vakuutus joka kattaa ja sisältää terveydenhuollon kustannukset ja pääsyn hoitoon ? Vähävaraisempi osa jä ilman riittävää terveydenhoitoa ja on jatkossa "hyvänteväisyyttä" tekevien järjestöjen ja lääkäreiden varassa. Todennäköisesti suuntaus on juuri  tämä, jollemme pysäytä kehitystä ajoissa.

Osittain tämä " Lääkäripula" voitaisiin yksinkertaisesti estää säätämällä lakiin asetus Lääkäreiden  "minimiyhteiskuntapalvelusta" eli heidän tulisi palvella tietty aika yhteiskunnallisessa "julkisessa" palvelussa ennen kuin, voisivat perustaa tai toimia yksityisellä puolella. Näin poistuisi lääkäripula ja säästäisimme yhteiskunnassa pitkän "pennin"... Ennenkaikkea takaisimme jatkossakin kaikille ihmiselle mahdollisuuden julkiseen terveydenhuoltoon.

"Voi meitä Suomalaisia... valitammeko turhasta"


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI