Päiväkirja - päivän polttavaa

09.01.2009
Vartiotornin miehet

Vartiotornin miehet (Jehovantodistajat) kävivät tänään ovellani herättelemässä minua ja maailmankatsomustani. Ystävällisesti esittelivät huolenaiheensa rikollisuudesta ja ilmaston lämpenemisestä. Ajankohtaisia aiheita molemmat... hyvin osaavat valita aiheet keskusteluille. Olisi minullakin toki ollut vankka mielipide kyseisistä aiheista, joten mielenkiintoista keskustelua ja väittelyäkin olisi halutessani syntynyt...

Vaikka tilaanteeni ajottain tuntuukin olevan "toivoton" tai pikemminkin "lohduton", en ole vielä joutunut ajattelemaan uskonasioita siinä laajuudessa, että jonkinlainen suunnanmuutos nykyiseen "uskooni" olisi ajankohtainen tai aiheellinen. Aihe tosin on mielestäni ollut aina kiinnostava ja olen vuosien varrella useinkin kuunnellut eri "vaihtoehtoja" joskus jopa osallistunutkin keskusteluun.

Uskontoja on tarjolla useita ja jokaisella niistä on omat kantansa eri asioihin. Asioihin jotka usein, jotenkin koskettavat ihmisen arkipäivää... Jehovantodistajilla oli nyt rikollisuus ja ilmasto aiheina. Itseäni henkilökohtaisesti askarruttaa ja hiukan pelottaakin Jehovantodistajien uskonnossa yksi suuri kysymys... nimittäin verensiirron mahdollisuus. Heidän uskontohan kieltää vastaanottamaan vierasta verta. Itse näen sen taas mahdollisuutena jatkaa "Jumalan luomaa" elämää. Kuitenkin Jehovantodistajat sanovat puheissaan, että kaikki maan päällä oleva on Jumalan luomaa. Eikö verensiirtokin silloin pitäisi olla Jumalalle hyväksyttävää ?

Kysymyksiä on paljon, joihin ei välttämättä löydy yksiselitteistä vastausta minkään uskonsuunnan kirjoista. Pohtiessani näitä uskon asioita, olen tullut tulokseen, että minulle riittää vielä tieto että on "joku" joka johdattaa meitä maailman pahuuden ja hyvyyden keskellä. En siis ota kantaa uskojen tai uskontojen oikeallisuuteen. Mutta on hyvä tietää, että on "joku" jonka puoleen voin kääntyä silloin kun siltä tuntuu. Jatkan siinä uskossa mihin olen tottunut ja kasvanut matkan varrella ja löydän varmaan sen "oikean" silloin kun sitä tarvitsen, jos en sitä ole vielä löytänyt...

On kuitenkin hyvä tietää, että tarjolla on useita vaihtoehtoisia uskontoja ja uskoja, niistä varmaan me jokainen löydämme itsellemme sopivan, kun sen aika tulee...

" usko, toivo ja rakkaus..."


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI