Päiväkirja - päivän polttavaa

31.12.2008
" Ilotulitukset"

"Sukulaismies" tunturin takaa keskeltä tuiskun ja viiman, soitti ja ilmaisi huolensa valtakuntaamme kohdistuvasta lamasta. Seuraavassa muutama lause hänen ajatuksista, joihin tosin on helppo yhtyä... ja mitä kaikkien olisi syytä pohtia... Mikä on tarpeellista ja tärkeää ja mikä ei...

Näin Uuden Vuoden aattona Kunnat ja Kaupungit "tarjoavat" näyttävästi asukkailleen ilotulituksen, jopa kilpailevat sen näyttävyydestä... kenellä mahtaa olla mahtavin ilotulitus ? Samaan aikaan "kunnanisät" ja tasarvoisesti "kunnanäidit" nauttivat ansaitusti "kuplivaa skumppaa" ja miettivät ensivuoden säästötoimia. Kukahan ensivuoden "raketit ja skumpat" maksaa ? Siinäpä onkin näin alkavan laman alla mietittävää...

Samanaikaisesti Pääministerimme Uuden Vuoden puheessaan kannustaa kansalaisia tuhlaamaan... Ja "rahvas" uskoo ja pistää kuukauden viimeiset euronsa savuna ilmaan... Ei mene oikein minun ymmärrykseen nämä neuvot ja esimerkit joita päättäjiltämme näin laman alla saamme.

Itse tosin jätin "ilotulitteet" ostamatta... en tosin säästääkseni, vaan katson että on turhamaista räjähdyttää eurot savuna ilmaan muutaman sekunnin tähden... Ostinpa silläkin rahalla illaksi hyvää syötävää ja katselen räiskettä sisätiloista... No ehkä teen virheen, etten osta ilotulitteita ja samalla "tue" työllisyyttä, kuten Pääministerimme ylpeänä opasti meitä puheessaan... No ilman minunkin panosta Suomessa haihtuu ensiyönä kymmeniä miljoonia euroja savuna ilmaan... no ei auta kun toivoa. että sillä laman tulo ainakin hetkellisesti siirtyy...

Olisin toivonut, että joku kunta tai kaupunki olisi säästänyt nämä "ilotulitus" rahat ensivuoden pudjettiin ja näin edes hiukan osoittanut myötätuntoa ensivuoden säästöjen edessä... Mutta ei näkynyt sellaista kuntaa vielä... No "rahvas" maksaa ja kärsii... Ja nouseehan ne kunnallisverot, joten ensivuoden "skumpatkin" saadaan kaupungin- ja kunnantaloilla nauttia kylmän raikkaana ilotulituksen räiskeessä ja torvisoittokunnan säestyksellä !

"HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE !"


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI