Päiväkirja - päivän polttavaa

29.12.2008
Joulun pyhät ohi...

Näin on sitten Joulun pyhät vietetty ja hetkellinen arki koittanut, kunnes taas valmistaudutaan Uuden Vuoden vastaanottoon. Vietimme rauhallisen Joulun kotona, kuten olimme suunnitelleetkin. Söimme hyvin ja nautimme olemisesta, unohtamatta tietenkään ulkoilua. Sää oli mitä parhain, joten ulkoilimme tehden pitkiä lenkkejä lähimaastossa. Rasmuskin on syönyt Jouluherkkuja "käristystä ja kinkkua" niin, että nyt sitten on ollut pari päivää "ähkyssä" , Ihan sääliksi käy. Olemme yrittäneet helpottaa Rasmuksen oloa pitkillä lenkeillä, mutta vasta eilen alkoi helpottamaan...

Jouluaattona kävimme virittäytymässä Joulutunnelmaan Kiimingin kirkossa ja hautuumaalla. Kaunista oli. Kynttilät loistivat haudoilla kauniisti ja kirkossa pääsimme Joulutunnelmaan. Kirkko oli ihan täynnä, jokaista penkkiä myöten oli väkeä tullut kuuntelemaan Joulusaarnaa.

Aattoaamuna Tomi kävi perheensä kanssa tervehdyskäynnillä, muuten vietimme aattoa Riitan pojan Mikan ja tyttäreni Miian perheen kanssa. Miian tytär Neea vietti elämänsä ensimmäistä Joulua, kovin oli ihmeissään... Eilen Mika sitten lähti työn kutsumana takaisin Järvenpäähän ja Riittallakin alkoivat työt tänään... arki koitti juhlan keskellä.

Ilahduttavaa oli, että Joulua on osattu viettää rauhallisin mielin kaikkialla suomessa. Liikenne ja tulipalot tosin vaativat muutaman uhrin, mikä on surullista ja ikävää ja poliisilla on ollut kiireitä runsaiden kotihälytyksien vuoksi. Saas nähdä riittääkö kansalla Juhlamieltä vielä Uuden Vuoden yli vai joko räjähtää käsiin... rakettien myötä ? Monella on vuoden vaihteessa pitkät vapaat varattuna ja kun perinteisesti alkoholia nautitaan runsaasti, niin juhlamielen ylläpitäminen voi tehdä monelle tiukkaa. Mutta toivokaamme että, mitään vakavempaa ei sattuisi.

Miten teillä Joulun vietto sujui ? Kertokaa ihmeessä... olitteko olleet kilttejä ? kävikö pukki ? ... Miten aiotte juhlistaa vuoden vaihtumista ?

Toivotan teille kaikille rauhallista vuoden vaihdetta... muistakaa olla varovaisia rakettien kanssa !

" Juhlamieltä kaikille..."


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI