Päiväkirja - päivän polttavaa

23.12.2008
Joulun Ilosanoma Meilahdesta

Eilen soi puhelin... minulle tuntemattomasta numerosta soitetaan ? 

Vastaan varovaisella ja aavistuksen virallisellakin äänellä "Lepistö"...  kuulen väsyneen, mutta niin onnellisen mies äänen esittelevän " Se on Teuvo... Meilahdesta kun soittaa " 

Ystäväni Teuvo soitti ja ilmoitti Joulun ilosanoman ! Hänet oli leikattu ! Hän on saanut uudet keuhkot... uuden elämän ! Mahtavaa... !

Sisimmässäni olin jo salaa odotellutkin hänen soittoa, mutta näin pian en ehkä sittenkään. Onhan viime aikoina paljon puhuttu siitä, että luovuttajia olisi niukasti tarjolla. Mutta onneksi näin... ja Teuvo sai uuden elämän uusien keuhkojen kautta.

Leikkaus oli tehty hänelle viime Tiistain ja Keskiviikon välisenä yönä. Kahdeksan tuntia kestänyt leikkaus oli mennyt kaikin puolin hyvin. Kuntopyörällä kertoi jo ajelleen "ympäri" Meilahden käytäviä ja kävelemäänkin jo päässyt hoitajien avustuksella.

Mahtavaa en voi muuta sanoa. Tämä tosiaan oli todellinen Joulun ilosanoma. Ei meinannut uni tulla silmään, kun ajatuksissani mietin ja kertasin Teuvon tuntemuksia ja toistelin hänen ilosanomaa. No nyt ei valvominen haitannut... meillä oli meneillään kinkunpaisto yö, joten mikäs siinä oli valvoessa iloisten uutisten ja ihanan tuoksun keskellä.. 

Teuvo "joutuu" vielä jonkin aikaa olemaan Meilahdessa, josta hänet sitten todennäköisesti siirretään tänne Ouluun kuntoutumaan. Sovimme, että silloin tapaamme ja käydään kahvit juomassa. Odotan jo innolla ensitapaamistamme. Tapaan miehen josta on tullut minulle läheinen ystävä.

 "Onnittelen Teuvoa ja hänen läheisiä sekä,toivotan heille erityisen Hyvää ja Rauhallista Joulua ja Uutta Vuotta !"Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI