Päiväkirja - päivän polttavaa

19.12.2008
Nuoriso mellakat

Ranska, Kreikka ja nyt Ruotsi !

Nuoriso osoitta voimakkaasti mieltään eri puolilla maailmaa. Nuorille on syntynyt uusi ja entistä rajumpi tapa tuoda esille oma mielipiteensä. Tämä "muoti-ilmiönä" leviävä tuhoaminen on rantautunut nyt Ruotsiin. Onko seuraavaksi vuorossa Suomalaiset nuoret ? Polttopulloja heitellään poliisien niskaan, autoja ja rakennuksia tuikataan tuleen, ryöstellään liikkeitä jne...

Mistä tämä järjettömyys johtuu ? Onko kyseessä pelkkä ohi menevä muoti-ilmiö ? Vai voiko nuoriso todellakin näin huonosti ?  "Kipinän" mielenosoituksille nuoret ovat poikkeuksetta saaneet aina "viranomaisten" tekojen johdosta. Poliisi on ottanut rikollisesti toimineen nuoren kiinni tai nuori on loukkaantunut tai menehtynyt kiinniottotilanteessa jne... Sen jälkeen ei millään ole mitään väliä... järjetön tuhoaminen on alkanut. Onko kyseessä "sota" auktoriteettejä vastaan ?

Oli miten oli ja syyt mitkä tahansa, niin järjenkäyttö olisi sallittua myös nuorten keskuudessa. Ei asioita ja epäkohtia näin hoideta. Vaikka kyseessä onkin vain "pieni marginaaaliryhmä", niin keinot ovat väärät ja tuhot ovat suuret.

Kun näitä mailmalla tapahtuneita mellakoita vertaa toisiinsa, niin löytyy niistä selkeästi samankaltaisuutta, nimittäin nuorten rikollisuus ja maahanmuuttaja nuori. Tarkoittaako tämä sitten sitä, että maailmalla on hoidettu ja noudatettu huonoa ulkomaalaispolitiikaa ? Onko näissä maissa ulkomaalaistaustaiset nuoret unohdettu ? Vai mistä on kysymys ?

Mitä nuoret tämänkaltaisella toiminnalla saavuttavat ? Eivät mitään muuta, kuin näkyvyyttä, melua ja järjetöntä tuhoa. Toivottavasti Suomen nuoret ovat fiksumpia kuin nämä maailmalla tuhoa tehneet. No onneksemme Suomesta ei taida edes löytyä tallaisia "marginaaliryhmiä" jotka saisivat tällaista tuhoa tekevät massat liikkeelle.

Toivottavasti osaamme jatkossakin hoitaa asiat  niin, ettei meidän nuoriso käyttäytyisi vastaavanlaisesti...

" Toistaiseksi meillä kaikki hyvin "

 

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI