Päiväkirja - päivän polttavaa

18.12.2008
Hallitus kovilla

Olen tänään kuunnellut ja seurannut hallituksen kyselytuntia ja täytyy kyllä sanoa, että ei pääse hallitus helpolla. Oppositio ryöpyttää joka laidalta ja ampuu kovilla. Vaatien rahaa sinne ja tänne. Mikään ei tunnu riittävän. Toisaalta kyllähän oppositio on oikeassa... vaikeat ajat on edessä.

Vaikeat ajat on edessä jokatapauksessa teki hallitus minkälaisia ratkaisuja tahansa. Maailman talous ajaa ja vetää Suomen talouden mukanaan syvään syöksyyn. Pienenä maana Suomi on sidoksissa vahvasti maailman talouteen ja muiden valtioiden talous heijastuu meidän talouteen. Jo tehtyjä tilauksia perutaan, ja uusia tilauksia ei tehdä. Hankinnat seisovat ja odotetaan mitä tuleman pitää...

Mitä tuleman pitää... tosiaan ? Kuinka syvälle taloutemme taantuu ? Pahoin pelkään, että 90-luvun lama uusituu vaikka me suomessa tehtäisiin minkälaisia ratkaisuja tahansa. Toivon kuitenkin, että kansa ei tulisi ajautumaan kovi syvälle ja olisi oppinut jotain 90-luvusta. Olen jo pitkään ollut huolissaan nuorten innosta laittaa "ensiasunnoksi" 200 neliön näyttäviä "linnoja". Ylisuuri asunto tuo herkästi tullessaan myös ylisuuret asuinkustannuksetkin. Vaikka korkoja pyritään kaikin keinoin pitämään kurissa ja siten ehkäsemään kotitalouksien syöksymistä teollisuuden myötä lamaan. Mutta kuinka kauan korkoja pystytään pitämään alhaalla ?

Jo muutaman prosentin koron nousu nostaa kotitalouksin lainakustannuksia useilla sadoilla euroilla kuussa ja miten silloin kotitalouksien käy ? Pelkään pahinta ja toivon parasta... Onneksi pankit ovat kuitenkin alkaneet kiristämään kotitalouksien lainahanoja ja pyrkii täten suojelemaan  ja ehkäisemään kotitalouksien ylivelkaantumista toisin kuin 90-luvulla.

Asiantuntiat kehoittavat kansalaisia kulutukseen ja vakuuttavat, että kulutus olisi parasta "lääkettä" taistelussa lamaa ja taantumaa vastaan ja näinhän se varmaan onkin. Mutta kuluttakoon ne joilla on siihen varaa. Itse kylläkin katson varovaisesti kulutuksen suuntaan... ja harkitsen hyvinkin tarkkaan mitä tarvin ja mitä en. Kun kuitenkin tiedetään, että lama tai syvä taantuma todellakin on tulossa, niin eikö olisi turvallisinta ja järkevintä säästää hiukan pahanpäivän varalle. 

Ei auta, kun seurata tilannetta ja toivoa, että maailmantalouden syöksykierre saataisiin kuriin ja talouden tilanne tasapainottuisi ja selvittäisiin mahdollisimman pienin vaurioin.

"Eurot kiertoon harkiten... ja vähän säästöönkin"


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI