Päiväkirja - päivän polttavaa

12.12.2008
Ahtisaari ja Nobel rauhanpalkinto

Minunkin täytyy onnitella Martti Ahtisaarta !

Nobel rauhanpalkinnon myöntäminen on suuri kunnia niin Martti Ahtisaarelle, kuin myös Suomen valtiolle ja kansalle. Suomen valtio ja kansalaiset ovat tehneet jo vuosikymmeniä töitä muun maailman rinnalla rauhan eteen, että palkinnon myöntäminen olisi ollut jo perusteltua aiemminkin.  Mutta nyt oli "käytettävissä" riittävät meriitit omaava henkilö jolle huomion osoitus voitiin kohdentaa.

Hyvä näin seuraavaa tilaisuutta olisimme saaneet varmaan odottaa pitkään. Suomi on osallistunut rauhantyöhön lähes kaikella mahdollisella tasolla ja saanut työstä mittavasti kiitosta ympäri maailmaa. Meiltä on kuitenkin aina puuttunut selkeä "keulakuva" joka olisi ollut ja toiminut rauhantyön pioneerinä.

Nyt meillä onneksi on Martti Ahtisaari jolle oikeutetusti myönnettiin tuo "himoittu ja arvostettu" palkinto. Ahtisaari on tehnyt mittavan työn mailmalla rauhan eteen ja tulokset ovat kaikkien tiedossa. Onneksemme Ahtisaari vielä jatkaa arvokasta työtään ja vaikka hän lähitulevaisuudessa päättäisikin siirtyä "eläkkeelle" hänen työnsä jatkuu hänen perustaman instituution kautta.

Juhlapuheessaan Ahtisaari sanoi, että rauha on "tahdon" asia. Näinhän se on, mutta yhtä paljon kuin se on tahdon asia on se mielestäni myös "uskon" asia.

Mielestäni mailmalla käydyistä ja käynnissä olevissa sodissa on hyvin usein kyseessä "usko" . Usko oman uskonnon puolesta. Eri uskonnon edustajat sotivat keskenään eri puolilla maailmaa. Näitä "uskonnollisia" sotia on käyty maailmassa aina ja uskon, että niitä käydään myös tulevaisuudessakin.

Näissä uskonnollisissa sodissa ei "tahdolla" ole paljonkaan merkitystä ei aiakaan siinä mielessä, että niihin saataisiin joskus pysyvään rauhaan johtava ratkaisu. Usko omaan uskontoon on niin vahvasti juurtunut tiettyjen kansakuntien historiaan, etteivät he todennäköisesti koskaan tule elämään täydellistä rauhan aikaa. Hetken voivat elää sovussa, mutta aina syntyy joku "hengellinen johtaja" joka haluaa hallita ja alistaa.

Nytkin maailmalla käydään useita "hengellisiä" sotia. Tietyt hengelliset johtajat sekä ryhmät vain yksinkertaisesti näkevät muut vihollisena ja käyvät sotaansa vuodesta toiseen. Jossakin voidaan aikaansaada hetkellisesti rauhan omainen tilanne aikaiseksi, mutta saman aikaisesti sama sota jatkuu jossain toisessa paikassa.

Rauhantyötä tulee kuitenkin kaikesta huolimatta jatkaa kaikkialla, jokaisessa maailman kolkassa ja uskoa siihen, että vielä joskus saisimme elää tilanteessa jossa ei olisi käynnissä sodan sotaa. Oli se sitten "tahdon tai Uskon" asia.

" Onnittelut Martti Ahtisaarelle "


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI