Päiväkirja - päivän polttavaa

04.12.2008
Joulun odotus

Taas on se aika "kultainen" nimittäin Joulu on jo ovella.

Postilaatikot tulvii mainoksia, kauppiaat taistelevat kynsin, hampain jouluostoksilla juoksevista ihmisistä, tarjoten sitä sun tätä... Ihmiset kiirehtivät työpäivän päätteeksi jouluostoksille. Tämä sille ja sille tämä, kaikille jotain... Aika tuntuu loppuvan kesken kaikilla, ihmiset tressaantuvat kiireen keskellä. Riittääkö rahatkaan ? ...

Täytyykö Joulun aina olla tällainen kiireen ja tressin aikaa ? Voisiko jouluna vain olla ja nauttia sen sijaan, että lähtee mukaan tuohon ylenpalttiseen "kulutusjuhlaan"  Meidän jouluista on muodostunut vuosittain monen perheen "surujuhla". Joulun aikainen kiire ja ahdistus sekoittaa alkoholilla höystettynä monen pään tekemään itselleen tai perheelleen pahaa. Liikenteessä kiireen keskellä unohdetaan turvallisuus ja kotona tai mökeillä unohdetut kynttilät aiheuttavat usein surua jouluun. Täytyykö joulu olla tällainen ?

Ei toki voimmehan tänä jouluna valita toisin... vietetään iloinen ja kiireetön joulu perheen ja läheisten ihmisten seurassa. Käydään joulukirkossa rauhoittumassa ja vastaanottamassa "joulu kultainen". Syödään ja juodaan nauttien joulupöydän antimista ja muistetaan lähimmäisiä pienillä mutta sitäkin rakkaimilla lahjoilla "Hyvällä mielellä ja yhdessäololla" 

Näinkin voisi tosiaan joulun viettää...  kuulosti jopa hyvältä. Mutta...  pahoin pelkään, että jo perinteeksi muodostuneet murheelliset joulut saavat tänäkin jouluna jatkoa monessa perheessä ja mikä ikävintä yhdestä murheellisesta joulusta tulee perinne, koska muistot seuraavat matkassamme aina joulusta jouluun.

Siksi olisikin tärkeää valmistautua jouluun hyvällä joulumielellä unohtaen kaiken kiireen ja tressin ja antaa itselleen luvan vain nauttia joulusta selaisena, kun se on tarkoitettukin. Toivonkin, että te kaikki nyt kun jouluun on vielä aikaa, päättäisitte minkälaisen joulun te haluatte viettää ?

Itse olen valinnut joulukirkon, joulupöydän antimet ja läheiset ja rakkaat ihmiset läheltä ja kaukaa. Vaikka kaikki eivät olekkaan läsnä he ovat silti kanssani viettämässä "joulua kultaista"

Hyvää ja rauhallista joulun odotusta kaikille ! Tehkää oikea valinta, valitkaa "Joulu Kultainen"

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI