Päiväkirja - päivän polttavaa

05.11.2008
"Suomen rikkaat ja Yhdysvaltojen Presidentti"

Taas on tapahtunut niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Meillä julkaistiin taas vuosittainen "juorukalenteri" ja Yhdysvallat sai uuden Presidentin. 

Meillä suomessa rikkaat rikastuu osa putoaa listoilta ja uusia nimiä ilmestyy tilalle. Hyvä näin ! Vaihtelu varmaan virkistää niitä, joita tämän "juorukalenterin" seuraaminen kiinnostaa. Itseäni ei suuremmin kiinnosta tietää mitä kukin tienaa... vaikkakin vaikeaa se on siltä tiedolta välttyäkin koska uutisointi on niin massiivista. Ja näyttäähän se valtaosaa kansalaisista kiinnostavankin. Yritin nimittäin maanantaina päästä lukemaan netistä Kalevaa ja muita kansallisia lehtiä, niin ruuhkaa oli eikä tahtonut päästä läpi.

Paljon tosin tuo "juorukalenteri" jakaa kansan mielipidettä. Osa on sen puolesta ja osa vastaan. Oliskohan niin, että ne rikkaat ovat vastaan ja uteliaat ja kateelliset ovat puolesta. Eli enemmistö voittaa ja kalenteri julkaistaan myös ensi vuonna. Itse en tunnusta olevani utelias, enkä myöskään kateellinen. Sain jo kotoa mailmalle lähdettyäni Äidiltäni neuvon, että "älä päästä kateutta sydämeesi". Ja hyvin olen sillä neuvolla tullut toimeen kaikkien kanssa niin "rikkaiden" kuin "köyhienkin".

Mutta oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon nimissä minäkin kyllä kyseenalaistan, että onko oikein että joku yksittäinen henkilö ansaitsee tuntipalkkana sen minkä keskiverto kansalainen kahdessa kuukaudessa.Onko hänen työpanoksensa juuri nuin paljon arvokkaami, kuin tavallisen keskiverto kansalaisen ? Ehkä se sitten on, kun se kerran on mahdollista ?

Mutta suurista ansioeroista huolimatta olkaamme onnellisia ! Suomi on kuitenkin aika hyvä paikka asua ja elää niin rikkaan, kuin köyhänkin.

Yhdysvallat sai viime yönä uuden Presidentin ja ensimmäisen tummaihoisen. Hyvä näin "demokratian" voitto sinäänsä jo sekin. Itsekin olisin äänestänyt häntä, kuin ilmeisesti valtaosa suomalaisista kannatti hänen valintaa. Pitää vain toivoa että Yhdysvaltojen kansa olisi sen verran sivistynyt vuosien saatossa, etteivät he toistaisi 1960-luvun tapahtumia ja antaisivat Obamalle mahdollisuuden näyttää mihin pystyy tehtävässään. Itse uskon, että hänellä on paljon annettavaa koko maailmalle. Ehkä sitten Obaman jälkeen saamme seurata kuinka Yhdysvallat valitsevat ensimmäisen naisen presidentikseen ! 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI