Päiväkirja - päivän polttavaa

28.10.2008
Vaalit on käyty

Kunnallisvaalit on pidetty ja äänet annettu.

Nämä vaalit olivat monella tapaa erinlaiset. Johtuen kuntaliitoksista ja edellisistä eduskuntavaaleista. Myös Mailmalla vallitseva talouskriisi toi varmaan oman lusikkansa tähän poliittiseen "soppaan". Osa ehdokkaista joutui pettymään ja osa taas riemuitsi voitosta.

Itselleni eivät oikein auenneet nämä vaalit. Mielestäni oman ehdokkaan löytäminen oli vaikeaa. Minulla oli pitkään tunne, että nyt käydään puolueiden puheenjohtaja vaalit tai puolueiden väliset vaalit. Yksittäiset ehdokkaat ja heidän tahtonsa vaikuttaa kuntien asioihin katosi mielestäni puoluieiden valtataistelun taakse.

Hyvin harva valtuutetuksi pyrkivä kertoi avoimesti, mitä hän haluaa tehdä kuntamme parhaaksi. No lopulta kuitenkin löysin minulle sopivan ehdokkaan ja kävin sitten lopulta antamassa ääneni hänelle.

Jäin tosiaan kaipaamaan selkeitä sanoja siitä, mitä muutoksia ja parannuksia kukin haluaa tehdä juuri meidän kunnassamme. Ehkä tämä on uudenlaisen suuntauksen tuloa politiikaan... Pienen ihmisen ja pienen kunnan vaikutusmahdollisuudet kapenevat entisestään. Toivottavasti ei, sillä kunnat ja niiden asukkaat ovat erillaisia ja myös heidän tarpeet poikkeavat suurten kaupunkien tarpeista.

Ei minua ainakaan kiinnostanut television vaaliväittelyssä olevat aiheet, jotka olivat hyvin "kehäkolmos" painotteisia. No ehkä se näkyi myös vaalituloksissa täällä pohjoisessa. No joka tapauksessa nyt on vaalit käyty ja kansa on puhunut. Nyt katsotaan seuraavat neljä vuotta, miten valtuustoissa käytetään kansan ääntä.

Onnea kaikille suomen valtuutetuille !


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI