Päiväkirja - päivän polttavaa

07.05.2009
Kisat ohi

 

Jääkiekon MM-kisat 2009 on suomen kohdalta ohi. Eilisessä pelissä USA:ta vastaan Suomen joukkueella oli kovat odotukset päästä mitalipeleihin, olihan edellisessä ottelussa kaatunut Canada. Suomi pelasi Canadaa vastaan parhaan ottelunsa vuosiin ja peliote oli tarkoitus siirtää myös USA otteluun, mutta kuinkas kävikään.

Lataus oli kova... ottelun ensiminutit näyttivät siltä, kuin Leijonat olisivat onnistuneet siirtämään saman peliinnon, kuin Canada ottelussa. Mutta jo hyvin pian oli suomen joukkueesta huomattavissa, että jotain puuttuu Canada ottelusta... vauhtia kyllä oli, mutta peli oli yhtä toheltamista ja sohimista. Minkäänlaista kontrollia ei ollut havaittavissa joukkueen pelissä. Kaikki roiski kiekkoa minne sattuu. Toki maaliakin kohti yritettiin varsinkin ensimmäisessä erässä, mutta USA:n  "heikoin lenkki" joukkueen maalivahti Robert Esche olikin yllättäen USA:n ”vahvin lenkki” joka torjunnoillaan masensi leijonamiehistön lopullisesti.

Suomen siirtyessä 1 – 0 johtoon näytti vielä siltä, että Suomi veisikin lopulta ottelun ja etenisi jälleen kerran mitalipeleihin. Mutta USA:n tasoitusmaalin jälkeen Suomen peli meni täysin sekaisin ja pelaaminen unohtui täysin ja USA takoikin vajaassa neljässä minuutissa kolme maalia ja se riitti Suomelle… enää ei ryhtiliikettä nähty leijonamiehistössä kiekkoa ei saatu maaliin avoimestakaan paikasta. Ehkä seuraavissa kisoissa olisi Suomen keskityttävä enemmän omaan peliin, kuin etsimään vastustajien ”Heikointa lenkkiä”  Canada ottelu kuitenkin osoitti sen, että Suomen joukkue oli hyvä ja pystyi parempaan, kuin USA ottelussa.

Nyt jäämme odottelemaan, että kisoissa "huonoja otteita" esittänyt Ruotsi etenee Maailmanmestariksi... vai koituuko Ruotsin esteeksi "Punakone" ? Se jää nähtäväksi...

"Kylmä totuus, aina ei voita edes suomalainen..."

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI