Päiväkirja - päivän polttavaa

05.05.2009
Jääkiekon MM

Viikonpäivät on tahkottu jääkiemon Mm-kisoja Sveitsissä ja "Suomikuvaa" on viety maailmalle niin katsomosta käsin, kuin kaukalossakin. Jotenkin säälittää joidenkin katsomossa sammuneiden "Suomi-Fanien" esitys... onko mitään järkeä matkustaa Sveitsiin asti sammumaan, eikö sitä voi kotisohvalla vetää viinaa naamariin niin paljon että sammuu jos jääkiekko ei kiinnosta ? Onneksemme näitä "Faneja" ei kuitenkaan ole koko katsomo täynnä... jäis muuten joukkueelta kannustus vähiin.

Eilinen Canada - Suomi ottelu oli ehdottomasti Suomen tähänastisista peleistä paras. Tilanteita ja paikkoja maalin tekoon oli runsaasti, Suomi jopa hallitsi peliä suurimman osan. Ottelun jälkeen minua hiukan huvitti Jarmo Kekäläisen pelin aikana antama kommentti siitä ketkä olivat Canadan ehdoton alisuorituja (D. Heatley) ja kuka taas Suomen ehdoton ylisuoriutuja (L. Komarov).

Miten Suomen olisi käynyt jos Canadan "alisuorittaja" olisi pelannut "edes" omalla tasollaan Kekäläisen mielestä, tekihän tämä alisuorituja kuitenkin kaksi Canadan kolmesta maalista. Oli Suomen onni, että Heatley ei yltänyt ottelussa omalle tasolleen... Eikä Komarovin peli ollut ylisuorittamista, hän pelasi täysin omalla tasollaan eli hyvin. Nuori tulevaisuuden lupaus jolla riittää tahtoa ja taitoa.

Nyt pelit jatkuu kerrasta poikki systeemillä ja seuraavaksi Suomi saa vastaansa USA:n joka on voitettavissa, mikäli Suomi pelaa samalla tavalla kuin Canadaa vastaan. Suomen joukkueella on havaittavissa "lamaantumisen" merkkejä siinä vaiheessa, kun vastustaja tekee maalin. Peli jotenkin "latistuu" ja joukkue käy varovaiseksi. Näin kävi Canadaa ja Valko-Venäjää vastaan ja se ei ole oikein hyvä merkki. Joukkueen pitäisi vain pystyä pelaamaan omaa peliä ( vauhdikkaan hyökkäävää ja agressiivista )

Uskon kuitenkin, että Suomi menee mitalipeleihin... toivottavasti näemme jopa loppuottelussa, mutta laskelmien mukaan sitä ennen on kaadettava myös Venäjä ja se taitaa olla tälle joukkueelle vähän liikaa. Loppuottelussa jopa sekin olisi mahdollista. No aika näyttää missä ottelussa Äitienpäivänä pelataan... vai pelataanko ollenkaan.

" Suomalainen voitaa aina..."

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI