Päiväkirja - päivän polttavaa

25.03.2009
Työttömyys ja Työllisyys ?

Pitkän hiljaiselon jälkeen ajattelin taas ilahduttaa teitä ja kirjoittaa muutaman rivin  "asiaa" työttömyydestä ja työllisyydestä. 

Näin "laman" kynnyksellä ja syvässä taantumassa työttömyys on lähtenyt syöksykierteeseen ja kohta ylitetään jälleen 200.000 työttömän raja. Saman aikaisesti lomautettujen määrä lähestyy 100.000. Synkkiä lukuja ainakin heille jotka joutuvat näihin tilastoihin vasten omaa tahtoaan.

Monen perheen elämä vaikeutuu, kun irtisanomis- tai lomautustodistus työnnetään "kiitoksena" käteen... näin päättyy monen kiireellisen työntekijän taival nousukauden huipulla, velat ja kulut vain jäävät... niistä emme selviä pelkällä todistuksella.

Saman aikaisesti puuhataan kovalla hälinällä eläkelain uudistusta jotta työssäoloikää saataisiin nostettua muutamalla vuodella. Nuoretkin pitäisi saada nopeammin työelämään, jotta saataisiin nuorisotyöttömyys kuriin jne...

Mistä tässä kaikessa oikein on kysymys ? Ihmisten halutaan jopa painostetaan tekemään pitempään töitä. Eikö valtiolla ja eläkeyhtiöillä ole sitten varaa maksaa eläkkeitä ?

Näinhän eläkkeiden maksusta päästään helposti irti, kun teetetään ihmisille töitä mahdollisimman pitkään, jopa niin pitkään, että kuolisivat "sorvin"ääreen... näin säästyisi kaikki eläkemaksut. Onko siinä uusi malli "ihannekansalaisesta" ? Ole mahdollisimman tuottoisa...

No näin tuskin saadaan nuoria työelämään, kun toisesta päästä lykkää ammattitaitoista väkeä jatkoajalle töihin... Hurjalta kuulosti nuo työttömyysluvut, mutta vielä hurjemmalta kuulosti työssäolevien eläkeläisten määrä 183.000 eläkeläistä painaa töitä vapaaehtoisesti... no ei sekään varmaan helpota nuorten asemaa.

Eikö tosiaan eläkeläisille löydy muuta harrastettavaa, kuin työnteko ? Ja tuosta määrästä 30.000 oli yli 65 vuotiaita. 

Moni nuori saisi työpaikan jos nämä "sankarit" luovuttaisivat ja alkaisivat nauttimaan ansaituista eläkepäivistä. Valtiovalta sanoo, että eläkeläisten työssäolosta saadut verotulot ovat kansantaloudelle tärkeitä euroja ja niitä pitää lisätä. Mutta maksaahan "tavallinenkin" eläkelläinen veroja, mutta se onneton työtön nuori joka elää peruspäivärahalla tai toimeentulotuella ei maksa veroja... tässä on yhtälö jota en ymmärrä alkuunkaan... 

Sen tosin ymmärrän, että säästetty eläkemaksu on paljon suurempi, kuin maksettu toimeentulotuki nuorelle. Näin ymmärrän valtiovallan säästävän... Onko tämä vain yksinkertaista valtiovallan pelipolitiikkaa ja kansalaisten kusetusta ?

Toivottavasti saitte jorinoistani jotain selvää... minä ainakin nautin varhaisista eläkepäivistäni ja työelämäni saappaat on useampikin nuori täyttänyt... näinhän sen pitäisi mennä ! 

" Oomme sankareita kaikki,  sankareita työelämän..."


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI