Päiväkirja - päivän polttavaa

11.03.2009
Sopu Syntyi

Perääntyikö Hallitus ? Voittiko työntekijäjärjestöt vai kansa ?

Voittaja selviää aikanaan, mutta juuri päättyneissä neuvotteluissa päätettiin kuitenkin, että kolmikantaisesti valmistellaan linjaukset, joiden tavoitteena on nostaa uskottavasti keskimääräistä eläkkeellejäämisikää vähintään kolmella vuodella vuoteen 2025 mennessä.

Lopputulos on siis kuta kuinkin sama eläkeikää nostetaan nyt vain keskimäärin, mikä käytännössä tarkoittanee, että myös yläikärajaa tullaan nostamaan, jotta keskimääräinen eläkeelle siirtyminen saadaan nostettua 63 vuoteen...

Itse en näe, itse kiistassa tapahtuneen vaadittua "ratkaisua" eläke ikä nousee joka tapauksessa, nyt vain neuvotellaan kolmikantaisesti jatkosta ja yhksityiskohdista... kuka siis on voittaja ? Se tosiaan jää nähtäväksi... Toivottavasti tulevat ratkaisut ovat oikeudenmukaisia ja koskevat myös tavallista duunaria...

SDP on jo ennättänyt julistaa päätöstä "kansanvallan" voitoksi, mutta onko se sitä ? Eläkeikä kun nousee joka tapauksessa. Nyt sitä nostetaan vain uskottavasti ja kolmikantaisesti  eli kansan "toiveiden" mukaisesti.

Omasta mielestäni eläkeiän nosto on oikea ratkaisu Suomen tilanteessa. Kyllä me sairaat pääsemme tai joudumme jatkossakin eläkkeelle jos emme kykene työelämän vaatimuksia täyttämään. Uskon myös, että tulevien ratkaisujen myötä tullaan löytämään erinlaisia keinoja helpottamaan iäkkäiden työssä jaksamista, eli eiköhän tehty ratkaisu ollut oikea. Sitä tosin en ynnärrä, että Vanhasen mielestä ihmiset pitää saada pysymään työelämässä mahdollisimman pitkään, jotta verovaroilla sitten pystyttäisiin maksamaan nykyisen laman aiheuttamia kustannuksia... Maksaahan eläkelläisetkin veroja...

Itse kiistasta olen edelleen sitä mieltä, että ne lähes 200.000 adressin allekirjoittanutta eivät saaneet tahtoaan läpi vaikka Jutta Urpilainen näin väittääkin. Pistän hänen adressi hankkeensa ja puheet kansanvallan voitosta epäonnistuneeksi ja ennenaikaiseksi  "vaalikikkailuksi".

Toki, ei Vanhanenkaan saanut viedä "pisteitä" kotiin, vaikka olikin mielestään idean "isä", hän joutui kiistassa "perääntyjän" rooliin ja tekikin sen tyylikkäästi, vai tekikö ? Ei hän ainakaan voittajaksi selviytynyt... taisi päästä vain hetkeksi takaisin ladulle.

Ei tässä kiistassa taida voittajia ollakaan... saatiin kuitenkin rähinä ja sen myötä sopu aikaiseksi ja jatketaan eteenpäin vanhalla, turvallisella "kolmikanta" mallilla... Kolmikanta on ehkä se "demokraattisin" päätöksentekomalli mihin me suomessa kykenemme. 

" Tehdään töitä eläkeikään asti..."


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI