Päiväkirja - päivän polttavaa

05.03.2009
Eläkeikä

Rukan "hiihtoladuilla" syntynyt yhteiskunnallisesti merkittävä oivallus nostaa Suomalaisten eläkeiän alarajaa 63 vuodesta 65 vuoteen on ollut viimepäivien ehdoton puheenaihe valtakunnassamme. Eikä syyttä... Vanhanen yllätti kaikki... vei kansalaisia, ammattiyhdistysväkeä sekä oppositiota, kuin litran mittaa...

Mistä nyt sitten purnataan vastaan ? Eläkeiän alarajan nosto on ehkä välttämätöntäkin tehdä tulevaisuudessa, mikä toisaalta tuntuu tyhmältä, sillä vastahan sitä laskettiin. Olivatko edellisen hallituksen edustajat "likinäköisiä", vai oliko puhdasta "vaalikikkailua" ? Silloin päätös tehtiin kuitenkin oikeassa "marssijärjestyksessä" Kaikki asiaan vihkiytyneet saivat olla tekemässä tuota vuosituhannen suurinta eläkeuudistusta ja olivat tulokseen tyytyväisiä ja kansakin kiitti...

Nyt Vanhanen "oivalsi" ja teki samantien päätöksen yksin... Tämäkö kaikkia nyt hiertää ? Vanhanen kykeni tekemään päätöksen hiihtoladulla ja ei tarvinnut päätöksen tueksi lukuisia työryhmiä ja vuosien selvitystyötä. Tämäkö on se syy ? Ja oikeuttaako se kostotoimenpiteenä vesittämään kaiken muun jo alkaneenkin yhteistyön eri ryhmien välillä ? Romutetaanko nyt "sosiaalitupo" sekä "sata-komitea" ? Lakkoillakin on jo uhkailtu, mikä ei tosiaan olisi kovinkaan järkevää tässä taloustilanteessa. Uskotaan myös eläkeryntäykseen ja työkyvyttömyys eläkkeelle siirtymisiä.

Työkyvyttömyyseläkkeelle ei kait niin vain siirrytä... mielestäni ihmisen pitää olla melkoisen sairas, jotta työkyvyttömyys todetaan ja hyväksytään eläkeyhtiöissä. Ja jos tosiaan työelämässä on työkyvöttömiä työntekijöitä, niin kysyn heiltä mitä te teette ? Viettekö tahallaan työpaikan sitä tarvitsevalta ? 

Kieltämättä olihan Vanhasen ja Hallituksen toiminta ala-arvoista ja turhankin kiireistä... tuskin olivat sukset ehtineet kuivua Rukan lumista, kun päätös oli tehty ja uutisoitu. No nyt ainakin on pitkäksi aikaa riidan aihetta Suomen herroille. Toivottavasti eivät unohda riidan keskellä kaikkea muuta tärkeää, kuten lamanhoito jne...

Seurataan miten riita eläkeiästä etenee... taipuuko Vanhanen painostuksen edessä ja menettää kasvonsa vai jyrääkö Hallitus ja tekee yksipuolisen päätöksen ?

" Suomen luonnosta saa voimaa... myös ministerit  "

 


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI