Päiväkirja - päivän polttavaa

20.02.2009
Urheilun Juhlaa

Nyt viihtyy TV:n ääressä, kun MM-kisat käynnistyivät Suomen tahdissa. Ensimmäisen päivän mitallista vastasi "Aikku" Aino-Kaisa Saarinen, joka voitti ensimmäisen arvokisa voittonsa henkilökohtaisella matkalla. Hienoa "Aikku" ! Jatkossakin saamme varmasti nauttia Suomalaisten naisten mitallijuhlista. Hienoa päivää jatkoi yhdistetyn hiihdossa Anssi Koivuranta teki niinikään unelmiensa hiihdon ja pääsee lähtemään mäkiosuudelle hyvissä asemissa, joten eiköhän sieltä sitten tule se toinen kultamitalli Suomeen, kunhan vain päästään hyppäämään. Eilen mäkikisa peruttiin huonojen sääolosuhteiden vuoksi ja kilpailu on tarkoitus käydä tänään.

Eilen lähes koko naisten joukkue hiihti erinomaisesti !

Tänään oli sitten miesten hiihdon vuoro näyttää kyntensä. Ja kymmenen vuoden odutus päättyi, sillä Matti Heikkinen hiihti pronssille ! Hienoa Matti ! Sami Jauhojärvi oli hienosti 12:sta ja Ville Nousiainen keskeytti. Matti Heikkinen on tulevaisuuden hiihtäjä. hiihtäjä josta minä pidän. hän ei suuremmin "räyhää" eikä turhia uhoa... tekee vain työnsä kunnolla. Sami Jauhojärven menestykseen en usko. Hän on mielestäni sellainen Länsi-Lappilainen "räyhääjä" kuten Jari Isometsäkin "räyhäsi" aikoinaan... Toki uskon, että Jauhojärvikin voi menestyä onhan hän sen näyttänytkin, mutta silloi pitää toisten vähän epäonnistua... Pidän enemmän hillityimmistä urheilijoista, kuin suunsoittajista ! Hyvä, että se mitalli tuli tänään miehille, sillä useampiin mitalleihin en miesten puolella usko vielä näissä kisoissa. Toivottavasti olen väärässä !

Tänään kisattiin myös ensimmäistä kertaa naisten mäkihypyssä. Hieno homma ja pitkällehän ne naiset hyppäsivät. Suomalais menestyksestä emme saaneet vielä nauttia. Suomea edusti vasta 14 vuotias Julia Kykkänen, jonka tulevaisuus on vasta vuosien päässä, jos hän vain viitsii jatkaa hyppäämistä.Tässä historiallisessa kisassa hänen sijoituksensa oli 26. Hyvin nuoria oli muutkin hyppääjät...  en tiedä onko 13 vuotiaiden paikka olla aikuisten arvokisoissa.

Eli kahden päivän ja kolmen läpiviedyn lajin jälkeen suomen mitallisaalis on kaksi ! yksi kulta ja pronssi. Toivottavasti yhdistetyn mäki päästään hyppäämään tänään... niin saamme varmaankin nauttia uudeta kultamitallista, sillä Anssi Koivuranta on ollut sen verran ylivoimaisessa hyppyvireessä koko kauden, että ihmeitä pitää sattua ettei hän juhli tänään voittajana !

Mielestäni Suomen mitalleista ja menestyksestä näissä kisoissa vastaa pääasiassa naiset. Mäkimiehet ovat arvoitus. Harri Olli on hyvin pitkälti "mieliala" hyppääjä, joten hän menestyy tai ei menesty ja muut edustajamme eivät ole viimeaikoina näyttäneet menestymisen elkeitä, joten toivotaan Harrille "hyvää" päivää kisa päiville, niin saamme nauttia mäki mitalleistakin. Minä tosin luotan naisiin ja Anssiin näissä kisoissa ja toivon muillekin menestystä !

Juha Mieto veikkasi Suomelle 11 mitallia... minä olen veikkauksessani hiukan varovaisempi ja uskon yhdeksään mitalliin. Katsotaan miten käy !

Niinhän siinä sitten kävi, että jo ensimmäisellä kierroksella niitä ihmetä tuli Anssi Koivurannan menestyksen tielle lähes joka mantereelta...  toisella kierroksella pojat kuitenkin jatkoivat taistelua sijoituksista ja paransivatkin hienosti asemiaan. No kisat ovat vasta alkaneet. Vielä koittaa Anssin, Jaakon ja Jannen sekä muiden Suomalaisten suuripäivä ! Ja mekin urholliset "penkkiurheilijat" voimme nauttia suomalais menestyksestä kotisohvillamme !

Näin Amerikkalaiset johtavat mitallitilastoa neljän lajin jälkeen ennen Suomea

 

" Suomalainen voitaa aina... vai voittaako"


Arkistoon »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI