Päiväkirja - päivän polttavaa

Helmikuu 2010

22.02.2010
Vancouver 2010
Ensimmäinen viikko talviolympialaisista on nyt takana. Suomi lähti kisoihin rehvakkaasti 12. mitallin toivein... viikko takana ja koossa yksi ainoa hopeinen mitalli. Ja siihen se taitaa jäädäkin ellei sitten totaalista "ryhdinmuutosta" tapahdu. Vaikuttaa siltä, että joidenkin urheilijoiden tavoite j... Lue lisää »

Elokuu 2009

17.08.2009
Paluu arkeen
Nyt on kesän juhlat juhlittu ja paluu arkeen koittanut. Tuore vaimoni lähti aamulla taas töihin ja me Rasmuksen kanssa jäimme kotiin totuttelemaan arkielämän tuulahduksiin. Ulkona sataa tihuttaa vettä, joten lenkillekkään ei ole vielä mitään kiirettä.  Kesämme oli siis onnistunut paljon reissattiin... Lue lisää »
04.08.2009
Uusi ihana askel elämässäni
Ensinnäkin pyydän anteeksi kaikilta sivuillani vierailleilta vanhoilta ja uusilta ystäviltäni, että en ole pitkään aikaan saanut aikaiseksi teille mitään uutta luettavaa tai katseltavaa. Mutta siihen minulla on mielestäni oikein hyvä syy, sillä olen ottanut elämässäni uuden ihananan askeleen ! Olen... Lue lisää »

Kesäkuu 2009

17.06.2009
Hyvää Juhannusta !
Toivotan kaikille hyvää ja aurinkoista Juhannusta ! Jos aurinko ei paistaisikaan, niin pidetään mieli aurinkoisena ja vietetään oikein rentouttava yöttömänyön ja keskikesän juhla.                                                                                               Lue lisää »

Toukokuu 2009

07.05.2009
Kisat ohi
  Jääkiekon MM-kisat 2009 on suomen kohdalta ohi. Eilisessä pelissä USA:ta vastaan Suomen joukkueella oli kovat odotukset päästä mitalipeleihin, olihan edellisessä ottelussa kaatunut Canada. Suomi pelasi Canadaa vastaan parhaan ottelunsa vuosiin ja peliote oli tarkoitus siirtää myös USA otteluun, m... Lue lisää »
05.05.2009
Jääkiekon MM
Viikonpäivät on tahkottu jääkiemon Mm-kisoja Sveitsissä ja "Suomikuvaa" on viety maailmalle niin katsomosta käsin, kuin kaukalossakin. Jotenkin säälittää joidenkin katsomossa sammuneiden "Suomi-Fanien" esitys... onko mitään järkeä matkustaa Sveitsiin asti sammumaan, eikö sitä voi kotisohvalla vetää ... Lue lisää »

Maaliskuu 2009

25.03.2009
Työttömyys ja Työllisyys ?
Pitkän hiljaiselon jälkeen ajattelin taas ilahduttaa teitä ja kirjoittaa muutaman rivin  "asiaa" työttömyydestä ja työllisyydestä.  Näin "laman" kynnyksellä ja syvässä taantumassa työttömyys on lähtenyt syöksykierteeseen ja kohta ylitetään jälleen 200.000 työttömän raja. Saman aikaisesti lomautettu... Lue lisää »
12.03.2009
Tapahtui taas !
Jällen uusi traakinen koulusurma... Nyt vuorossa Saksa. Maa jossa on huomattavasti tiukempi aselainsäädäntö kuin suomessa ja koulu missä veriteko tapahtui oli edistyksellinen, jossa oltiin jo vuosia tehty ennaltaekäisevää työtä vastaavien tapahtumien varalle. Koulukiusaamiseen oli puututtu jo vuosia... Lue lisää »
11.03.2009
Sopu Syntyi
Perääntyikö Hallitus ? Voittiko työntekijäjärjestöt vai kansa ? Voittaja selviää aikanaan, mutta juuri päättyneissä neuvotteluissa päätettiin kuitenkin, että kolmikantaisesti valmistellaan linjaukset, joiden tavoitteena on nostaa uskottavasti keskimääräistä eläkkeellejäämisikää vähintään kolmella v... Lue lisää »
08.03.2009
Yli 100.000 ihmisen "kusetetus"
Palkansaajajärjestöt ja SDP ovat nettiadressissaan kannustaneet kansaa vastustamaan eläkeikärajan nostoa. Reilusti yli 100 000 kansalaista onkin nimikirjoituksensa jo antanut "hyvän asian" puolesta. Mutta, mitenkä käykään, kun palkansaajajärjestöt ja oppositio demareiden johdolla päätyvät hallitukse... Lue lisää »
05.03.2009
Eläkeikä
Rukan "hiihtoladuilla" syntynyt yhteiskunnallisesti merkittävä oivallus nostaa Suomalaisten eläkeiän alarajaa 63 vuodesta 65 vuoteen on ollut viimepäivien ehdoton puheenaihe valtakunnassamme. Eikä syyttä... Vanhanen yllätti kaikki... vei kansalaisia, ammattiyhdistysväkeä sekä oppositiota, kuin litra... Lue lisää »

Helmikuu 2009

20.02.2009
Urheilun Juhlaa
Nyt viihtyy TV:n ääressä, kun MM-kisat käynnistyivät Suomen tahdissa. Ensimmäisen päivän mitallista vastasi "Aikku" Aino-Kaisa Saarinen, joka voitti ensimmäisen arvokisa voittonsa henkilökohtaisella matkalla. Hienoa "Aikku" ! Jatkossakin saamme varmasti nauttia Suomalaisten naisten mitallijuhlista. ... Lue lisää »
13.02.2009
Hyvää Ystävänpäivää !
Ystävälle Ystävyys on kuin puu, joka istutetaan rakkaudella,lannoitetaan luottamuksella ja hoidetaan hellyydellä.Näin sen hedelmät ovat makeitaja säilyvät läpi elämän ! TOIVOTAMME KAIKILLE HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ ! Seppo, Riitta & Rasmus Lue lisää »
05.02.2009
Juha Valjakkala - Nikita Fouganthin
Vapaa mieskö ! Pitääpä tästäkin aiheesta kirjoittaa muutama rivi "jorinaa" , onhan minulla kuitenkin usean vuoden kokemus vankilasta vapautuneiden "pikkurikollisten" hoidosta ja auttamisesta, joten kokemuksesta tiedän, että helppoa ei tule olemaan... Juha Valjakkala "alias" Nikita Fouganthin on ny... Lue lisää »

Tammikuu 2009

29.01.2009
Kenen on vastuu
Eilen 45 minuuttia ohjelmassa kerrottiin poikkeuksellisen törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Julma eläinten rääkkäys oli paljastunut Etelä-Savolaisella karjatilalla. Rutiini tarkastuksellä käynyt eläinlääkäri oli tehnyt karmean löydön. Eläimet olivat kahlanneet omassa lietteessään mahaa myöten ja sea... Lue lisää »
22.01.2009
Nytkö se alkaa...
Nyt ovat ensimmäiset terveydenhuollon "tavaratalot" siirtyneet kokonaan ulkomaalaisomistukseen. Medivire, Mehiläinen ja Suomen Terveystalo ovat nyt lopullisesti ulkomaalaisten sijoittajien omistuksessa. Näin Yle uutisoi tänään. No eihän tuo kovin ihmeellinen uutinen ollut, onhan tätä osattu odottaa ... Lue lisää »
20.01.2009
Barack Obama
Tänään  Yhdysvallat saa järjestyksessään 44:nen  presidentin kun Barack Obama  vannoo virkavalansa. Samalla hän vastaanottaa tehtävän joka monesta tuntuu täysin mahdottomalta. Yhdysvaltojen kaikkienaikojen "pahin" taloudellinen syöksykierre ja sen katkaiseminen on haaste jonka taltuttaminen on varma... Lue lisää »
16.01.2009
Lasten "tulitikkuleikit"
Mikä saa 11.vuotiaat pojat tai 12.vuotiaat tytöt "leikkimään" tulen kanssa ? Ymmärrän toki, että tuli "kiinnostaa" lasta, mutta miksi tuikata kokonainen koulu tai päiväkoti tuleen. Kyseessähän ei voi olla enään ajattelematon tai harkitsematon teko... varsinkaan kun se tehdään kesken koulupäivän. Mah... Lue lisää »
10.01.2009
Vuokralääkärit
Julkinen terveydenhuolto kamppailee mittavan lääkäripulan kourissa,  samanaikaisesti keikkalääkäreitä välittävät terveyspalveluyritykset sekä yritysten omistajalääkärit kylpevät rahassa. Kansanedustajat ovat sitä mieltä, että tähän on tultu pakonedessä. Mutta kuka tämän pakon on kehittänyt ? Ei poti... Lue lisää »
09.01.2009
Vartiotornin miehet
Vartiotornin miehet (Jehovantodistajat) kävivät tänään ovellani herättelemässä minua ja maailmankatsomustani. Ystävällisesti esittelivät huolenaiheensa rikollisuudesta ja ilmaston lämpenemisestä. Ajankohtaisia aiheita molemmat... hyvin osaavat valita aiheet keskusteluille. Olisi minullakin toki ollu... Lue lisää »
02.01.2009
SUURI PÄIVÄ
Huomenna Lauantaina koitaa jälleen yksi "suuri päivä" tasan 95.vuotta sitten 3.1.1914 Lappeenrannassa syntyi Saimi Elina Löppönen tuo herttainen pieni tyttölapsi , josta myöhemmin tuli minun niin rakastamani Mummo. Onko päivä "suuri" hänelle vai meille jotka vuodesta vuoteen olemme saaneet nauttia ... Lue lisää »
02.01.2009
Vuosi vaihtui
Uusi Vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä ja vain pieniä "kolhuja" raportoitiin. Myrsky varmaan lannisti juhlintaa. Mutta hyvä näin, saimme viettä rauhallisimman vuodenvaihteen vuosiin... tulipaloja ja liikenneonnettomuuksia oli muutamia joissa menehtyi ihmisiä mutta, onneksi vakavilta väkivallante... Lue lisää »

Joulukuu 2008

31.12.2008
" Ilotulitukset"
"Sukulaismies" tunturin takaa keskeltä tuiskun ja viiman, soitti ja ilmaisi huolensa valtakuntaamme kohdistuvasta lamasta. Seuraavassa muutama lause hänen ajatuksista, joihin tosin on helppo yhtyä... ja mitä kaikkien olisi syytä pohtia... Mikä on tarpeellista ja tärkeää ja mikä ei... Näin Uuden Vuo... Lue lisää »
29.12.2008
Joulun pyhät ohi...
Näin on sitten Joulun pyhät vietetty ja hetkellinen arki koittanut, kunnes taas valmistaudutaan Uuden Vuoden vastaanottoon. Vietimme rauhallisen Joulun kotona, kuten olimme suunnitelleetkin. Söimme hyvin ja nautimme olemisesta, unohtamatta tietenkään ulkoilua. Sää oli mitä parhain, joten ulkoilimme ... Lue lisää »
23.12.2008
Joulun Ilosanoma Meilahdesta
Eilen soi puhelin... minulle tuntemattomasta numerosta soitetaan ?  Vastaan varovaisella ja aavistuksen virallisellakin äänellä "Lepistö"...  kuulen väsyneen, mutta niin onnellisen mies äänen esittelevän " Se on Teuvo... Meilahdesta kun soittaa "  Ystäväni Teuvo soitti ja ilmoitti Joulun ilosanoma... Lue lisää »
22.12.2008
Hyvää Joulua
Pikku hiljaa koittaa hetki jolloin meidän kaikkien on vihdoin aika jättää arki ja kiire, hiljentyä ansaitun Joulun viettoon ! Sitä ennen haluan kiittää kuluneesta vuodesta teitä kaikkia, läheisiäni ja ystäviäni sekä tukijoitani. Mennyt vuosi on välillä ollut minulle hyvinkin rankkaa, mutta teidän a... Lue lisää »
19.12.2008
"Joulu tulee"
Jos sanoisin ääneen "Joulu tulee" Rasmus juoksisi ikkunaan katsomaan, että kuka tulee... joten en sano sitä ääneen...  Joulu tulee... Äitini soitti ja kertoi olevansa matkalla sairaalaan hakemaan Mummoa kotiin, joten Joulu tulee sittenkin...  Joulu olisi ollut ankeaa meille kaikille, jos Mummo olis... Lue lisää »
19.12.2008
Nuoriso mellakat
Ranska, Kreikka ja nyt Ruotsi ! Nuoriso osoitta voimakkaasti mieltään eri puolilla maailmaa. Nuorille on syntynyt uusi ja entistä rajumpi tapa tuoda esille oma mielipiteensä. Tämä "muoti-ilmiönä" leviävä tuhoaminen on rantautunut nyt Ruotsiin. Onko seuraavaksi vuorossa Suomalaiset nuoret ? Polttopu... Lue lisää »
18.12.2008
Hallitus kovilla
Olen tänään kuunnellut ja seurannut hallituksen kyselytuntia ja täytyy kyllä sanoa, että ei pääse hallitus helpolla. Oppositio ryöpyttää joka laidalta ja ampuu kovilla. Vaatien rahaa sinne ja tänne. Mikään ei tunnu riittävän. Toisaalta kyllähän oppositio on oikeassa... vaikeat ajat on edessä. Vaike... Lue lisää »
17.12.2008
Lääkelaitoksen alueellistaminen
Mielenkiintoista on seurata, miten "kehä kolmosen" väki suhtautuu hallituksen aikeisiin siirtää enimmillään jopa 8000 työpaikkaa pääkaupunkiseudulta maakuntiin.  Nyt kun pääkaupunkiseudulla sijaitsevien valtiollisten virastojen väki eläköityy eikä uusia ammattitaitoisia työntekijöitä saada tilalle,... Lue lisää »
12.12.2008
Ahtisaari ja Nobel rauhanpalkinto
Minunkin täytyy onnitella Martti Ahtisaarta ! Nobel rauhanpalkinnon myöntäminen on suuri kunnia niin Martti Ahtisaarelle, kuin myös Suomen valtiolle ja kansalle. Suomen valtio ja kansalaiset ovat tehneet jo vuosikymmeniä töitä muun maailman rinnalla rauhan eteen, että palkinnon myöntäminen olisi ol... Lue lisää »
12.12.2008
"Mummon hymy"
Rakas mummoni täyttää muutaman viikon päästä 95.vuotta. Pitkän ja raskaan elämäntien kulkeneena hänen minulle jättämä valtaisa "henkinen perintö" on kalleinta ja arvokkainta mitä koskaan tulen saamaan. Mummoni elämänasenne on siirtynyt minuun pitkän yhteisen elomme sekä hänen elämän kokemusten, san... Lue lisää »
12.12.2008
Elämä kuoleman jälkeen
Silminnäkijässä oli eilen asiallinen ohjelma kuolemasta. Kun oma kuolema lähestyy, on paljon tehtävää. Osa jättää jälkeensä kaaoksen, toiset valmistavat läheisensä kuoleman jälkeiseen elämään. Ohjelmassa Katja ja Sauli Kotikangas kertoivat avoimesti koskettavan tarinansa, joka varmasti kosketti ka... Lue lisää »
04.12.2008
Omaishoitajat
Keskustelu omaishoitajista on käynyt kiivaana jo pitkään. On todettu että, omaishoitajien palkkaus on retuperällä ja kuinka raskasta heidän työ on sekä kuinka paljon kunnat säästävät kun omainen hoitaa sairasta omaistaan kotona eikä tarvita kalliita laitospaikkoja. Totta kaikki ! Omaishoitajan työ ... Lue lisää »
04.12.2008
Joulun odotus
Taas on se aika "kultainen" nimittäin Joulu on jo ovella. Postilaatikot tulvii mainoksia, kauppiaat taistelevat kynsin, hampain jouluostoksilla juoksevista ihmisistä, tarjoten sitä sun tätä... Ihmiset kiirehtivät työpäivän päätteeksi jouluostoksille. Tämä sille ja sille tämä, kaikille jotain... Aik... Lue lisää »

Marraskuu 2008

27.11.2008
"Päihdeäidit"
Eilisessä televisioohjelmassa saimme katsoa , kuinka vastasyntynyt huumeita käyttävän äidin lapsi kärsi vierotusoireista. Aiheena päihdeäidit ei ole mikään uusi. Päihdeäideistä on keskusteltu jo vuosia ja en ole oikein ymmärtänyt keskustelun ja toiminnan "tasoa" koskaan.  Nyt kun hallituksessa on j... Lue lisää »
26.11.2008
Kirkko
Kirkko on jo pitkään ollut "negatiivisesti" median otsikoissa monestakin syystä. Kirkon tasaarvoisuudesta on puhuttu ja kiistelty pitkään naispappeuden yhteydessä. Osa miespuolisista papeista kieltäytyy työskentelemästä naispapin kanssa ja rangaistuksia ja varoituksia on jaettu osa miespuolisista p... Lue lisää »
25.11.2008
" Globaali talouskriisi ja lama"
Maailmaa on puhuttanut jo viikoja talouskriisi ja lamman ajautuu valtio toisensa perästä.                                Tuntuu kuin "lumipallo efekti" olisi lähtenyt vyörymään. Meilläkään ei säästytä tältä maailman laajuiselta kriisiltä, joskin suomen uskotaan selvityvän kriisistä muita maita pare... Lue lisää »
24.11.2008
" Ukki, jota en koskaan tavannut"
  Lauantaina esitettiin Ylen kanavalla Suvi Westin koskettava dokumentti, jossa hän yrittää selvittää ukkinsa mystistä katoamista. Hänen ukkinsa katosi lentoturmassa Norjan rannikolla Bodössa vuonna 1974. Saamelaispoliitikkoja kuljettanut pienkone katosi mystisesti Norjan rannikolle. Eikä uhreja ja... Lue lisää »
20.11.2008
Internet ja Aulis Junes
Aulis Junes oli kaukaa viisas mies ! Aikoinaan kun, aloittelin nuorten parissa tekemääni työuraa sain mahdollisuuden osallistua huumeita käsittelevään koulutukseen. Vuosi oli muistaakseni 1993 ja koulutuspaikkana Kemi jollen aivan väärin muista. Mutta aika oli sitä, kun huumeet rynnistivät suomen j... Lue lisää »
13.11.2008
Huoli Lapsista ja Nuorista
Päivittäin tiedotusvälineissä käydään keskustelua nuorten hädästä ja rahasta. Hyvä näin ! On hyvä, että aiheesta puhutaan ja olemme kiinnostuneita nuorten hyvinvoinnista, mutta keskusteluissa minua häiritsee se, että samassa yhteydessä puhutaan aina rahasta. Tulee väkisinkin sellainen kuva, että kai... Lue lisää »
10.11.2008
Auviset ja Isäinpäivä
Auviset  Viime viikolla tulivat Auviset rohkeasti julkisuuteen, mikä oli mielestäni oikein hyvä ja rohkea teko. Joskin hyvin raskas ja surullinen. Ohjelma herätti meissä paljon huomiota sekä tunteita ja toivon mukaan myös ajatuksia. Hyvin aistittavissa oli, kuinka raskas vuosi heillä on tak... Lue lisää »
05.11.2008
"Suomen rikkaat ja Yhdysvaltojen Presidentti"
Taas on tapahtunut niin Suomessa, kuin ulkomaillakin. Meillä julkaistiin taas vuosittainen "juorukalenteri" ja Yhdysvallat sai uuden Presidentin.  Meillä suomessa rikkaat rikastuu osa putoaa listoilta ja uusia nimiä ilmestyy tilalle. Hyvä näin ! Vaihtelu varmaan virkistää niitä, joita tämän "juoruk... Lue lisää »

Lokakuu 2008

29.10.2008
Musta Lokakuu
Kolme perheeseen kohdistuvaa murhenäytelmää, kolme kysymysten sarjaa... miksi, miksi, miksi ? Näissä tapahtumissa ovat ”hyvin toimeen tulevat” aikuiset ihmiset tehneet suuren, mutta niin murheellisen ja kohtalokkaan päätöksen ja vain he tietäisivät vastaukset meidän esittämiin kysymyksiin, m... Lue lisää »
28.10.2008
Vaalit on käyty
Kunnallisvaalit on pidetty ja äänet annettu. Nämä vaalit olivat monella tapaa erinlaiset. Johtuen kuntaliitoksista ja edellisistä eduskuntavaaleista. Myös Mailmalla vallitseva talouskriisi toi varmaan oman lusikkansa tähän poliittiseen "soppaan". Osa ehdokkaista joutui pettymään ja osa taas riemuit... Lue lisää »

Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni.

Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometristä noin kahteen sataan. Happipullot ovat tulleet mukaan helpottamaan arjessa selvitymistä. No siinä tuli taas marinaa kerrakseen....

Reilu viikko sitten sairastin jälleen yhden keuhkokuumeen ja nyt siitä hyvää vauhtia olen nyt toipumassa. Nämä flunssat käyvät aina vain vaikeammaksi sairastaa... tuntuu, että pienikin flunssa vie mennessään.  

Nyt hiukan siitä tekemästäni "ryhtiliikkeestä" ... kuusi vuotta sitten, kun minulta evättiin keuhkosiirto, päätin silloin taistella tautia vastaan omin keinoin ja menestykkäästi taistelinkin. Kuntoni koheni silmissä, lenkit metsäpoluilla maistuivat ja kilometri toisensa jälkeen jäi taakse. Parhaimillaan kilometrejä kertyi reippaat 2000 vuodessa. Mutta tänä päivänä liikkuminen ei tunnukkaan yhtä hauskalta eikä kilometrejä jää taakse paljonkaan ja arkiaskareista suorituminenkin tekee vaikeaa.

Nyt kuitenkin "valo" on syttynyt ja lääkärit ovat herättäneet uudelleen toivonkipinän siitä, että keuhkosiirto voisi sittenkin tulla kysymykseen kohdallani. Itse jouduin jonkin aikaa pohtimaan asiaa... viimekertainen evääminen oli niin katkera kalkki elämässäni, että jouduin tovin miettimään että lähdenkö kokemaan saman uudestaan.... ajatukset kuitenkin veivät siihen suuntaan, että toivo heräsi että jos kuitenkin kaikki olisi vielä mahdollista, että saisin kuin saisinkin siirrännäiset ja uuden ja paremman elämän mahdollisuuden. Nyt olen sitten päättänyt tarttua tähän minulle tarjottuun "valttikorttiin"... toivottavasti kortti on Hertta Ässä, sillä rakastan elämää. 

Hyvät ystävät ! Lupaan pitää jatkossa paremmin päiväkirjaa ja kertoa teille tuoreimmat uutiset. Nyt alkaa henkinen ja fyysinen valmistautuminen. 

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI