Päiväkirja - keuhkot pihalle

19.01.2009
Teuvo on päässyt kotiin

Ystäväni Teuvo soitti ja kertoi päässeensä kotiin. Raskas leikkaus ja siitä toipuminen sairaalassa on takana päin ja jatkuu nyt turvalliseti kotona. Toipuminen ja kuntoutuminen on sujunut hyvin, ilman mitään ongelmia. Hänen äänensäkin kuulosti aivan "vieraalta" ensin en oikein tunnistanut ääntä Teuvoksi... 

On se mahtavaa, että meillä Suomessa lääketiede on tällä tasolla mitä se on... sen myötä ihminen voi saada elämänsä "takaisin" kuten Teuvo sai keuhkosiirron myötä. Näin sen huomaa ja ymmärtää, kun ympärillä tapahtuu jotain näin suurenmoista. Yksi leikkaus voi tuoda elämän takaisin...

Teuvo kertoi kuinka hänen ihonsa värikin oli muuttunut "harmaasta" luonnolliseksi ja huulet sinisestä kauniin punaisiksi... ja kuinka hengitys oli ollut helppoa heti silmät avattuaan, leikkauksen jälkeen...  Tuo kaikki on helppo uskoa kun kuulee sen kaiken tuon läpikäyneeltä. 

Nyt Teuvo opettelee  "normaalia" elämää... liikkumaan ja hengittämään ilman maskia ja lisähappea. Sekin varmaan ottaa oman aikansa ennen kuin sen taas oppii kaikkien vuosien jälkeen...  tuntuu varmaan suurenmoiselta kyetä liikkumaan ilman suurempia ponnisteluita ja rajoitteita. Nyt hänen elämä alkaa uudelleen. 

Oli mahtavaa kuulla hänen intoa,  tuntui kun olisi itse läpikäynyt kaiken tuon ja kyllähän Teuvo on ollut mielessäni niin paljon ja usein näiden viime viikkojen aikana...kun olen jännittänyt hänen puolestaan. Nyt se kuitenkin on onnellisesti ohi ja toivottavasti jatkossakin kaikki sujuu hyvin.

Keskustelimme pitkään ja kävimme läpi monenlaisia asioita ja tuntemuksia siitä kuinka suuresta asiasta loppujenlopuksi on kyse, kun puhutaan keuhkosiirrosta. Kuinka suuri päätös on lähtä mukaan näin suureen leikkaukseen tietäen kaikki siihen liittyvät riskit... kuten Teuvo mainitsikin että, päätös leikkaukseen lähdöstä tuntui hänestä jopa "itsekkäältä" olihan mahdollista, että siirto olisi epäonnistunut...ja elämä olisikin päättynyt siihen.

Onneksi Teuvo oli "itsekäs" nyt hänen omaisensa ja läheiset ihmiset voivat nauttia hänen läsnäolostaan vielä pitkään... ilman tuota "itsekästä" päätöstä Teuvon elämä olisi ollut ehkä päätöksessä hyvinkin pian... Nyt vain toivon heille pitkää ja nautinnollista "jatkoaikaa" yhdessä. Ottakaa ilo irti jokaisesta päivästä ... Olen itsekin hengessä mukana !

" Kiitos soitostasi ystävä..."

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI