Päiväkirja - keuhkot pihalle

09.12.2008
" Voimaharjoitus "

Voima- ja lihaskunnon parantaminen kuuluu olennaisesti projektiini. Ilman kyseisiä harjoitteita ei fyysinen kuntonikaan pystyisi paranemaan, ainakin se hidastuisi olennaisesti. Kesällä hankkimani kuntokeskuksen lisäksi saan voima- ja lihasharjoituksia "luontoäidin" tarjoamana.

Viime yönä "luontoäiti" oli taas ollut antelias ja aamulla oli tarjolla 10 senttiä raskasta lunta. Aamupuuron syötyäni lähdimme Rasmuksen kanssa lämmittely lenkille ja heti sen jälkeen kola käteen ja hommiin. Ensin puuskutin etupihan kimpussa ja puskin kinosta metsään... teki vuoron perää kipeää ja hyvää ! Mutta periksi en antanut etupiha oli kolattuna tunnin puurtamisen jälkeen ja tauko oli paikallaan.

Tauon aikana keitin kahvit ja lueskelin kaikessa rauhassa päivän postin. Sitten olikin takapihan vuoro. Takapihalla on onnekseni huomattavasti pienempi alue kolattavaksi ja siitäkin selvittiin kunnialla. On hyvin kiitollista ja antoisaa huomata kuinka kunto paranee ja lumen kolaaminenkin alkaa "sujua". Vuosi sitten ei olisi ollut puhettakaan, että olisin pystynyt kolaamaan ehteen soittoon edes etupihaa saatikka saman päivän aikana molemmat pihat.

Mitäs tästä opimmekaan ?  Ainakin sen, että kuntoilu ja liikunta kannattaa aloittaa ja sitä kannattaa tehdä vaikka kuinka tekis "kipeää"...  Ainakin minun kohdallani on edistystä tapahtunut valtavasti ja sen myötä myös nälkä kasvaa ja hyvältä tuntuvaa olotilaa haluaa aina vain lisää ja eihän siitä haittaakaan ole, nimittäin siinä, että voi hyvin.

Takapihalle onkin kertynyt jo melkoinen kasa lunta. Tarkoituksella kasaamme sitä, jotta voimme rakentaa siitä sitten "lumilinnan" kynttilöille, tuomaan tunnelmaa Jouluun.... otamme siis kaiken hyödyn irti liikunnasta. 

Nyt jäädään sitten odottelemaan iltaa, jotta päästään koko perhe palauttavalle iltalenkille ja lihashuoltokin saadaan hoidettua iltalenkin jälkeen saunassa. Tänään oli melko täydellinen päivä kuntoilun kannalta. Saas nähdä milloin "luontoäiti" taas seuraavan kerran on järjestämässä treeniohjelmaa...

Iloista mieltä kaikille ja muistakaa liikkua reippain mielin...

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI