Päiväkirja - keuhkot pihalle

03.12.2008
Harrastukset

Harrastus antaa elämälle sisältöä ja vaihtelua. Harrastaa voi kaikenlaista kiinostavaa, tarjonta on hyvin laajaa ja monipuolista...  Liikunta, lukeminen, teatteri, tanssi, viini, keräily jne... Kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista tekemistä arjen rutiinien kevennykseksi.

Itselläni on useita harrastuksia, liikunnan lisäksi harrastuksiini kuuluu sukututkimuksen tekeminen ja lukuisat keräilyyn liityvät asiat. Keräilen vanhoja kolikota, postimerkkejä, Ivalo aiheisia postikortteja, koristeöljylamppuja jne...

Kyllähän se tuo keräilykin on jonkinlainen "sairaus", mutta hyvässä mielessä. Itse koen keräilyharrastuksen hyvänä "terapiana" ja vastapainona arjen vaikeina ja raskaina hetkinä. Postimerkkien ja kolikoiden kanssa näpertely on hyvin hidasta ja aikaa vievää touhua, että niiden kanssa unohdan helposti ajatukset sairaudestani.

Liikunnasta taas saan fyysistä ja henkistä voimaa ja jaksan siten paremmin. Ja kun on useita harrastuksia, niin ei tule hurahdettua "kokoaikaisesti" johonkin tiettyyn harrastukseen. Se mikä näissä minun keräilyharrastuksissani on hyvää on se, että ne eivät  koskaan tule valmiiksi. Aina tulee uusia postimerkkejä ja kolikoita. Kokoelmaa voi koko ajan pyrkiä parantamaan ja aina on niitä "harvinaisuuksia", joita ei todennäköisesti koskaan saa hankituksi. 

Nyt kun tulossa on talven kylmät ja pimeät, niin harrastukset antavat päiviin vaihtelua ja ennenkaikkea kautta mielekästä tekemistä sisäoloihin. Olisi kiva vaihtaa kuulumisia ja kokemuksia, jos teillä on samanlaisia harrastuksia tai jos olette joskus harrastaneet esimerkiksi postimerkkien tai kolikoiden keräilyä.

Jos teillä jollakin on vanhoja kolikoita, postimerkkejä tai kortteja ja haluatte päästä niistä eroon, niin voitte mielellään tarjota niitä minulle. Ja miiinullakin on joitain ylimääräisiä kaksoiskappelta kasautununeen kaappeihin, voisin mielellään vaihdella niitä.

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI