Päiväkirja - keuhkot pihalle

24.05.2008
Tutkimuksien paljous

Ennen pääsyä siirtoleikkaus jonoon tehdään laajat kokeet tutkimukset. Tutkitaan päästä varpaisiin. Minun kohdalla on paljon kysymysmerkkejä tällä seulonnan tiellä johtuen tästä kohonneesta riskistä siirtoleikkauksessa. Pallean toiminnalle pannaan suuri painoarvo, sen pitäisi toimia moitteettomasti, jotta pystyisin sen avulla suoriutumaan uusien keuhkojeni toiminnallisesta kuntouttamisesta. Huhtikuussa sitten kävin sairaalassa kokeissa. Tutkittiin tosiaan päästä varpaisiin. Tietokone kuvauksissa viipaloitiin keho kauttaaltaan ja ultrakuvattiin vatsaa ja sydäntä. Maksa, pallea ja eturauhanen tutkittiin, lisäksi seulottiin verestä kaikki mahdollinen. Pallean toiminta jännitti minua erityisesti saatoin sitä muutamana yönä "miettiäkin", että mitä jos se ei toimikaan, niin kuin sen pitää ? Onneksi tuloksista sain kuulla vain positiivisia vastauksia. Nyt helpotti huomattavasti ajattelin, että nythän se on sitten varmaa pääsen leikkausjonoon, kunhan hampaat on hoidettu.

Mutta mitä vielä lisää kokeita... sepelvaltimot pitää vielä varjoainekuvata. No se ei pitäisi tuottaa ongelmia ajattelin. Eihän sydämessäni ole koskaan ollut mitään ja eikä ultrassakaan havaittu mitään. No Toukokuun 16 päivä sitten kävin kokeissa. Pelotti taas kerran niin kauheasti. On se kumma, että sitä pelkää näitä tutkimuksia kuin pikku lapsi. Eikä se edes sattunut ainakaan itse tutkimus. Puuduttaminen vähän sattui, onhan nivusseutu  aika herkkää aluetta, mutta turhaan pelkäsin. No oli siellä muitakin jotka pelkäsivät... se vähän helpotti omia tunteita. Tämä tutkimus oli siitä hyvä, että siitä sai tietää vastauksen välittömästi eikä tarvitse jännittää viikkokaupalla kotona. No tulos ei taas helpottanut ollenkaan sairastan sepelvaltimotautia. 

Ajattelin jo, että eikö tämä jo yhdelle miehelle riitä. No ei vissiin ja sanotaanhan sitä, että on otettava vastaan kaikki mitä taivaasta annetaan. Mutta kyllä se jo saisi riittää. No kotiin vietävää oli taas. Uusi tauti ja paljon uusia lääkkeitä, eihän siinä muukaan auta.

 

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI