Päiväkirja - keuhkot pihalle

20.10.2008
Uusi "Strategia"

Kuten kaikki projektiani seuranneet tietävät, että keuhkosiirto oli projektini ensisijainen tavoite ja sen myötä elinsiirtourheilun aloittaminen sekä siinä menestyminen. Mutta näinhän ei käynyt. En lopulta saanutkaan mahdollisuutta keuhkosiirtoon. Nyt siis joudun muuttamaan hiukan projektini linjauksia ja tavoitteita.

Lähtökohta on selvä EN LUOVUTA, vaan vien keuhkot pihalle edelleenkin ja haasteena uudistunut projektini on mielestäni entistäkin haasteellisempi ja vaativampi, niin henkisesti, kuin fyysisestikin. Vain ulkomailla tapahtuva kilpaurheilu jää osaltani pois.

Miksi haastellisempi ja vaativampi ? Siksi, että sairauteni ennustehan ei lupaa kovinkaan hyvää "tulevaisuutta". Keuhkoni tuhoutuvat vääjäämättömästi, mutta onnekseni hitaasti. Eli nyt kaikki on itsestä kiinni.

OMASTA TAHDOSTA JA USKOSTA...

Tahdonko taistella sairauttani vastaan ja uskonko, että siitä on hyötyä ? Tahdon ja Uskon ! Minun oli helppo tehdä päätös ja jatkaa projektia. Olenhan jo nyt saanut aikaan valtavan kehityksen omassa fyysisessä kunnossa ja se näyttää vain parantuvan kokoajan. Tekemäni lenkit ovat pidentyneet muutamasta sadasta metristä jo useimpiin kilometreihin. Nyt minulle kertyy kuukausittain noin 100 kilometriä.

Projektini on vienyt minut mennessään ja "nälkä kasvaa syödessä" tätä haluaa vain lisää... Riittakin on sen huomannut, kun hän tässä lenkillä ollessamme sanoi, että " tyypillinen keräilijä, nyt se kerää jo kilometrejäkin". Tähän asti tosiaan kaikki on mennyt mahtavasti lukuunottamatta tietenkin tuota keuhkosiirto päätöstä. No nyt siis nähdään mihin näillä avuilla mennään ja montako vuotta selätetään. Odottelen mielenkiinnolla talven tuloa, että saan nähdä, että onko kuntoilusta ollut niin paljon hyötyä, että pystyisin jo hiihtämään. En nimittäin ole hiihtoa kyennyt harrastamaan vuosiin. Hiihtäminen rasittaa jotenkin erityisen paljon keuhkoja. No nythän se nähdään ja sinnikkäästi on kuitenkin tarkoitus hiihtää...

Kilpaurheilussa tavoitteeni muuttuivat uuden tilanteen myötä siten, että elinsiirtourheilu vaihtuu vammaisurheiluun. Selkeä ero tulee siten, että osallistuminen kansainvälisiin kisoihin jää minun osaltani koska, "vammani" ei ole kansainvälisen vammaisurheilun luokituksessa. Suomen rajojen sisällä voin kuitenkin osallistua kansallisiin kisoihin ja silloinkin avoimeen luokkaan. Luokka on tarkoitettu ns. lievästi vammautuneille. Mutta hyvä näin, on edes yksi kanava, missä voin lievittää kilpailuviettiäni...

Tulen jatkossa keskittymään projektissani ITSENI VOITTAMISEEN... eli haen itselleni liikunnallisia elämyksiä ja kokeilen eri lajeja sekä nautin liikunnan tuomasta mielihyvästä. Osallistun myös jatkossakin erilaisiin tapahtumiin, kuten Oululiikkeelle ja Jäälinjärven hölkkä tapahtumiin. Etsin myös vastaavia minulle uusia tapahtumia. Toiveena olisi, että vielä jonain päivänä pystyisin juoksemaan edellä mainitsemat tapahtumat. Luonnossa liikkuminen tulee jatkossakin olemaan merkittävässä roolissa projektissani. Patikkaretket antavat niin fyysistä, kuin henkistä mielihyvää. 

Kokeilen ensi kesänä kanootilla melontaa ja jos koen sen mielekkääksi liikuntamuodoksi, niin sen kautta saan ja löydän taas uusia haasteita itselleni. Olen jo alkanut haaveilemaan Ivalonjoen "valloittamisesta". 

Täytyy jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia niitä henkilöitä jotka uskoivat minuun ja projektiini ja teitte siitä mahdollisen. Ilman teidän kannustetta ja uskoa , oma uskoni olisi varmaan horjunut jo monta kertaa. Olen työ urallani ollut mukana useassa projektissa, osa niistä on jäänyt pysyviksi "monumenteiksi" yhteiskuntamme rakenteisiin ja osa on päättynyt projektiajan loputtua. Tästä projektista on tarkoitus tehdä "ikuisuus-projekti"niin, että sen lopputulos saadaan nähdä vasta useiden vuosien tai vuosikymmenien päästä.

Kiitos myös teille lukijat ! Olette osa projektiani... on ilo kertoa teille miten projektini etenee ja on myös ilo saada teiltä kannustavia kommentteja. Niiden avulla on hyvä jatkaa.... Iloisin mielin kohti uusia seikkailuja.

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI