Päiväkirja - keuhkot pihalle

10.10.2008
Elinsiirto kriisissä

Sain juuri postista Syke ry:n tiedotteen jossa kerrottiin huolestuttavia uutisia elinsiirtojen nyky tilanteesta Suomessa. Minua läheisesti koskettavia keuhkosiirtoja on tehty kuluvan vuoden aikana vain kolme.Syyksi siirtojen vähyyteen oli mainittu useita mm. yhteiskunnan varat ja elinsiirto testamenttien vähyys.

Minusta tuntui todella pahalta lukea viestiä, vaikka elinsiirto ei minua enää autakkaan, mutta kun ajattelen kuinka tärkeänä minä koin mahdollisuuden saada uudet keuhkot ja sitä kautta olisin saanut uuden mahdollisuuden niin nyt tuntuu, tosi pahalta heidän puolesta jotka parhaillaan odottavat elinsiirtoa ja uutta mahdollisuutta.

Eihän ihmisen elämä voi olla rahasta kiinni. Kyllähän sitä rahaa pistetään turhemppiinkin kohteisiin. Nyt kunnallisvaalien kynnyksellä pitää varmaan ajatella ketä äänestää ja kenellä tosiaan ovat elämänarvot kohdallaan. 

Elinsiirtotestamenttien tehneiden ihmisten osuus on myös romahtanut. Ajatelkaa, että myös te voitte olla joskus tilanteessa jolloin elämän jatkuminen on kiinni esimerkiksi uusien munuaisten saannista. Ymmärrän toki, että on suuresta asiasta kysymys ja testamentin tekeminen ei varmaan ole niitä helpoimpia päätöksiä, mutta onhan elämä kuitenkin elämisen arvoista.

Toivon, että te kaikki lukijat hiljentyisitte ajattelemaan syvällisesti elämän arvoja ja sitä, kuinka tärkeää ja ihanaa elämä on ja miksi emme antaisi suurta lahjaa niille jotka sitä tarvitsevat.

Käykää  www.lahjaelamalle.net  sivuilla tutustumassa niihin ihmisiin, jotka ovat saaneet sen suurimman lahjan.

Lahjan tarvitsijoita on paljon...


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI