Päiväkirja - keuhkot pihalle

25.09.2008
Vielä Kauhajoen tapahtumasta

Media ja oppositio ryöpyttää ja etsii "syyllisiä" ja vastuunkantajia taphtuneeseen. Vaaditaan täyskieltoa käsiaseille ja Ministeri Holmlundin eroa jne... Näinkö näitä asioita Suomessa ratkaistaan. Ja mitkä syytökset on saanut poliisi joka oli kuulustellut surmaajaa maanantaina . Oliko se hänen syytänsä ? Jättäisivä jo hänet rauhaan. Tämä kyseinen poliisi varmaan tulee kantamaan itsesyytöksiä loppuelämänsä. Jonkun pitäisi nyt sanoa hänelle ääneen, että syy tapahtumiin ei ollut hänen.

Hän tuskin olisi voinut estää tapahtumia, ottamalla surmaajalta aseen pois. Uskon, että jos näin olisi tapahtunut Maanantaina olisi se vain siirtänyt murhenäytelmän ajankohtaa ja ehkä vielä tehnyt siitä vieläkin tuhoisamman.

Mies joka on suunnitellut tekoaan jo kuusi vuotta tuskin olisi luopunut aikeistaan. Hän oli katkera ihmisille ja yhteiskunnalle ja vihasi "meitä" kaikkia. Uskonkin, että mahdollinen aseen pois otto olisi katkeroittanut häntä vielä enemmän, eikä missään nimessä estänyt toteuttamasta "unelmaansa". Luvallinen ase olisi todennäköisesti muuttunut luvattomaksi tai jopa räjähteiksi. Mutta hän oli vakaasti päättänyt tehdä surmatyön ja olisi sen myös tehnyt.

Ja mitä vastuunkantajiin tulee. Kuulostaa niin epätodentuntoiselta, että etsitään virkamiehistä syyllistä ja vastuunkantajaa. Tietenkin vastuu lasten tekemisistä on meillä kaikilla. Meidän tulee rakastaa lapsiamme niin, että hekin oppivat rakastamaan. Mutta jossakin vaiheessa vastuu siirtyy nuorelle itselleen. Emme voi olla aina kantamassa vastuuta siitä, mitä nuoret tekevät.

Olenko minä vastuussa kaikista tapoista, murhista ja väkivallanteoista joita minun entiset asiakkaani ovat vuosien varrella tehneet. EN OLE ! Vaikka kokoajan olen "tiennyt", että näin voi hyvin todennäköisesti tapahtua. Mutta ei siitä voi minua syyttää... en olisi voinut niitä mitenkään estää. Vaikka tiesin, että asiakkaitteni keskuudessa liikkuu paljon aseita ja os heistä oli hyvin väkivaltaisia, niin sittenkään en suostu kantamaan vastuuta heidän teoistaan. Tietenkin olen surullinen heidän puolestaan ja siitä, mitä he ovat tehneet.

Se, että aselakia tiukennetaan on tietysti hyvä asia ja kannatan sitä, mutta ei se onkelmaa poista. Entiset asiakkaani olivat pääsääntöisesti "taparikollisia" ja eivätkä olisi saaneet aseenkantolupaa eikä liioin aseen ostolupaa, mutta silti heillä oli ja on runsaasti aseita ja tulee aina olemaan.

Toki voimme vaikuttaa tulevaisuuden nuorten elämään monellakin keinoin, mutta siihen tarvitaan kansallinen "TAHTOTILA"  Siinä pitäisi kaikkien olla mukana niin, vanhemmat,virkamiehet kuin päättäjätkin ja lasten hyvinvointi  pitäisi olla kaikkien yhteinen tavoite. Aika näyttää löytyykö Suomen kansalta yhteistä tahtotilaa näin tärkeässä asiassa, kuin Lapsi ! 

 

 

 

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI