Päiväkirja - keuhkot pihalle

22.09.2008
Harrastukset

Harrastuksien merkitys ja niiden kaiken unohtava vaikutus. Harrastuksiini liikunnan ohella kuuluu vahvasti keräily ja sukututkimus. Keräilen kaikenlaista, mutta etupäässä postimerkit ja kolikot ovat suosiossani. Kun ottaa esiin kyseiset keräilykansiot ja alkaa niitä tutkimaan, niin siinä unohtuu arkihuolet useiksi päiviksi.

Postimerkkien keräämisen aloitin jo pienenä poikan. Tosin nuoruudessa se jäi usean vuoden tauolle, josta se sitten vuosien jälkeen taas heräsi eloon. Nyt minulla on sitten koossa lähes täydellinen Suomi-kokoelma. Muutamia harvinaisuuksia tosin puuttuu. Ovat niin kalliita hankkia, joten varmaan jää sitten jälkipolvien hankittaviksi. Nyt keskityn postimerkeissä lähinnä parantamaan kokoelmaani ja hankkimaan aina uudet merkit.

Kolikoita aloin kerätä noin 25 vuotta sitten. Ensin keräsin Ruotsalaisia kolikoita (asuin silloin Ruotsissa) Ja kun muutin takaisin Suomeen aloin sitten keräämään Suomalaisia kolikoita. Nyt minulla on molemmista maista suhteellisen täydelliset kokoelmat aina vuodesta 1865 lähtien. Suomalaisten kolikoiden osalta siirryin sitten automaattisesti euro kolikoiden keräämiseen.

Sukututkimusta olen harrastanut nyt muutaman vuoden ja siinä olen keskittynyt tutkimaan lähinnä Lepistön suvun vaiheita. Sukumme on lähtöisin Tuuloksesta Kanta-Hämeestä. Vuonna 1795 kolme veljestä Anders, Johan ja Henrik ostivat Lepistön tilan Tuuloksen Syrjäntaan kylästä ja ottivat sukunimekseen Lepistö. Itse olen Henrik Lepistön jälkeläinen. Olen edennyt tutkimuksissani siihen pisteeseen, että kaikki sukumme jäsenet ovat kutakuinkin tiedossa. Tarkoituksena olisi jossain vaiheessa saada kaikki yksien ja samojen kansien sisään "sukukirjaksi"  

Sukututkimusta tehdessäni olen huomannut, kuinka tärkeä osa ihmiselle "juuret" on. Ainakin minulle on ollut hyvin antoisaa löytää omat juuret ja saada tietää mistä tulen ja miksi olen täällä nyt. Suomen historiakin tulee tutuksi aivan uudessa valossa, kun on havainnut, että minunkin esi-isäni eli tuolloin ja oli mukana tuossa ja tuossa...

Näiden harrastusten ja tietenkin liikunnan parissa saan mahdollisuuden unohtaa murheet ja saan niiden kautta itselleni tavoitteita vielä vuosiksi eteen päin. Aktiivisen liikunnan avulla olen saanut kohotettua kuntoani hurjasti viimeisen vuoden aikana ja uskon sen vieläkin tästä paranevan. Vuosi sitten jaksoin hädin tuskin kävellä kilometrin ja nyt paukutan menemään kevyesti kävellen useita kilometrejä. Sunnuntainakin kävimme Riitan ja Rasmuksen kanssa lähes 7 kilometrin lenkillä. Nähtäväksi jää minkälainen vaikutus liikunnalla on sairauteeni. Toivottavasti positiivinen. Joulukuussa on taas tarkemmat tutkimukset, jolloin nään alustavasti onko mitään muutosta parempaan tapahtunut. Ainakin kunnon kohentumisesta saa lisää virtaa ja tahtoa liikkua enemmän. "Nälkä kasvaa syödessä"

Viikon päästä onkin tarkoitus taas käydä Ivalon reissulla patikoimassa oikein kunnolla. Toivottavasti vain ilmat ovat suotuisat. Otan taas reissukuvia matkalta ja niitä voitte sitten käydä katsomassa galleriassani.

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI