Päiväkirja - keuhkot pihalle

15.09.2008
Aika parantaa....

Nyt on kulunut kuukausi siitä, kun Meilahdesta soitettiin ja kerrottiin ikävät uutiset.  Kuukaudessa olen ehtinyt miettimään paljon asiaa ja ehkä olen hyväksynyt osittain lääkärien tekemän päätöksen. Vai olenko sittenkään ? Tuon tuosta tulee ajatuksiin kysymys Miksi ? Miksi juuri minulle ? Varmaan tuo kysymys kummittelee mielessäni vielä pitkään. Olinhan jo vuosia laskenut sen varaan, että saan vielä uuden mahdollisuuden. Mutta näin ei nyt kuitenkaan käynyt, vaan täytyy jatkaa näillä eväillä eteen päin.

Ajatukset pakostakin harhailevat, hyvän ja pahan välillä. Sitä väkisinkin ajattelee minkälaista elämä olisi ollut uusilla keuhkoilla  ja mitä se on nyt ja huomenna ja kuinka kauan elämää ylinpäätään on jäljellä. Nyt varmaan ajattelet, että eläis mies tässä ja nyt, eikä murehtisi turhaan huomista. Mutta ei se niin helppoa ole. Väkisin ne ajatukset mieleen tulevat.

Tiedän, että ajan myötä ikävät ajatukset vähenevät ja se olotilaa helpottaakin. Mutta varmaan meistä jokainen haluaa elämältään kaikkea hyvää ja enkä minäkään ole siinä mielessä poikkeus. Haluaisin vielä niin paljon elämältäni. Pitäiskö pitää kiirettä vai pitäiskö ajatella, että kyllä minä vielä kerkiän ? Varmaan minun pitää ajatella, että vielä minulla on aikaa. No se nyt ainakin on varmaa, että minä teen kaikkeni että, elin vuosia olisi mahdollisimman paljon edessä päin. 

Lääkäritkään eivät osaa ennustaa tulevaa. Arvion ovat kuitenkin antaneet, tosin melko ympäri pyöreän. Ovat sitä mieltä, että jos ei mitään romahdusta tule niin, mahdollisesti jopa 20 vuotta voi olla jäljellä. Eli miksi ruikutan...

No kyllä nämä ajatukset vielä tästä valoisimmaksi muuttuvat. Elän nyt varmaan sellaista "suru" aikaa, vaihetta mikä on vain käytävä läpi, jotta voi jatkaa eteen päin. Tulen vielä näkemään ja kokemaan paljon ihania asioita elämässäni. Nyt  on vain suunnattava ajatukset huomiseen ja tehtävä haaveista totta. Lokakuun alussa lähdemme viikoksi Lappiin lataamaan akkuja pitkää talvea varten.

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI