Päiväkirja - keuhkot pihalle

07.09.2008
OULU - LIIKKEELLE

No nyt se on avattu !

Ensimmäinen "urheilu" tapahtuma on takana !  Ja fiilikset ovat mahtavat. Kokemuksena Oululiikkeelle tapahtuma oli loistava. Osanottajia oli runsaasti ja tapahtuma hyvin järjestetty. Tulen osallistumaan myös ensi vuonna jos vain luoja suo.

Tunnelmat ennen lähtölaukausta olivat hiukan jännittyneet, matkan pituus 7 kilometriä hiukan pelotti. Olisihan se "noloa" keskeyttää, mutta olin siihenkin varautunut, että niin voi käydä. Olinkin päättänyt, että kilpailen vain itseni kanssa ja kuuntelen kehoani tarkoin, ettei tulisi tehtyä ylilyöntiä vaudin suhteen.

Lähtölaukaus kajahti klo 13.00 ja valtava joukko innokkaita liikkujia lähti matkaan, min muiden joukossa. Alussa tein virheen, enkä noudattanut omaa taktiikkaani, vaan lähdin muiden tahtiin... No onneksi tajusin, että tätä vauhtia jos jatkan en pääse perille. Niin jatkoin sitten omaan tahtiin, välittämättä muiden vauhdista . Kaiken lisäksi unohdin selän tukiliivin kotiin, joten välissä oli tosi tuskallista taivaltaa, mutta venyttelin usein selkääni matkan varrella ja pääsin, kuin pääsinkin maaliin asti. 

Reitti oli hyvin valittu, kierrellen Oulun kauneimpia maisemia, eikä ollut liian vaativa. Olin asettanut itselleni tavoitteeksi kiertää tuon 7 kilometrin matkan kahdessa tunnissa ja onnistuin. Aikaa minulla meni 1 tunti 35 minuttia. Sitä lähdetään sitten ensivuonna parantamaan. Taisin olla viimeinen maalissa tai ainakin niitä viimeisimpiä, mutta väliäkö sillä, voitin kuitenkin itseni. 

Illalla olin kyllä "kipeä"  tuntui, että pääse kunnolla liikkeelle ja pelkäsin jo tätä päivää, etten pääse ylös sängystä aamulla. Mutta varmaan yllätykseksi aamulla ei enää tuntunut minkäänlaista kipua eikä kolotusta. Varmaan iltalenkki Rasmuksen kanssa ja sauna auttoivat lihaksia palautumaan.

Tästä on hyvä jatkaa, nyt kun on alkuun päästy........ Voin suositella kaikille ja kaiken tasoisille liikujille tällaisia kokokansan liikunta tapahtumia. Itse ainakin tykästyin siinä määrin, että aion osallistua jatkossakin vastaavanlaisiin tapahtumiin jo itseni hyvin voinnin kannalta. 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI