Päiväkirja - keuhkot pihalle

12.08.2008
Meilahden terveiset - "matkailu avartaa"

No niin, Meilahden reissu on tehty ja ehjänä palattu kotiin. Ei jäänyt äkkiseltään matkasta mieleen muuta kuin, että matkailu avartaa. Kilometrejä tuli auton mittariin pitkälti toista tuhatta ja minkä takia. No se jäi ainakin minulta huomaamatta. Verikokeita otettiin ja keuhkokuvissa käytiin. Olisihan nuo kokeet voitu ottaa täällä Oulussakin. 

Viikonlopun aikaan koetin miettiä matkan annista jotain positiivista, mutta en oikein muuta keksi kuin, että tapasin kaksi uutta lääkäriä henkilökohtaisesti. Toki hekin saavat "Livenä" miehestä irti enemmän, kuin paperilta lukien. 

Nyt kun on jo Tiistai ja matkasta on kulunut useampi päivä alkaa niitä positiivisia asioita reissusta tulemaan mieleen. Suurin ja paras asia oli se, ettei vielä ole ilmennyt mitään sellaista, mikä estäisi siirtoleikkauksen tekemisen ja että kokoajan mennään eteen päin. Ruokatorven ongelmat voidaan "kursia" kuntoon samassa leikkauksessa ja sepelvaltimon ohitusleikkauskin tehdään samassa leikkauksessa siis keuhkosiirron yhteydessä. Ne kuulemma tuovat vain "lisä haastetta" kirurgeille ja lääkäreille.

Sitä on itse niin kriittinen ja haluaisi niitä konkreettisia päätöksiä.... Mutta tosiaan kokoajan mennään eteen päin ja päämääränä on edelleen sama. Yritin lääkäreiltä kysellä ennustetta siitä, että mitenkä minun käy, jos siirtoa ei tehdä. Lääkäri kertoi, että loppu voi tulla nopeasti tai elonpäiviä voi olla jäljellä useita vuosiakin. Heillä, kun ei ole saman laista tapausta vertailupohjaksi, niin tarkempaa ennustetta on vaikea tehdä ja siitä johtuen ilmeisesti päätös siirtoleikkauksestakin on hiukan monimutkainen. Se ainakin on varmaa, etten tästä sairaudesta enää parane ilman keuhkosiirtoa. Itse tietenkin toivon, ettei elämä mene liian vaikeaksi...

"tapaustani" käydään läpi taas 18. elokuuta pidettävässä "siirtotiimin" palaverissa, joten ensiviikolla saan kuulla, mitä ovat kohdallani päättäneet.

Onhan se niin suuri toimenpide tuo keuhkojen siirto, ettei olekaan hyvä, että päätöksiä tehdään liian pikaisesti. Sen minäkin olen jo ymmärtänyt matkan varrella, mutta minkä sille luonteelleen voi... 

No nyt sitä taas vain odotellaan soittoa Helsingistä.

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI