Päiväkirja - keuhkot pihalle

04.08.2008
Lapin Matka 8.7

Tiistai 8.7.2008

 

Tänään tarkoituksenamme oli patikoida Tolosjoen rantaan, mutta aamu näytti jo minkälainen päivä oli tulossa. Lämpötila 5.astetta ja sataa ropisi vettä. Päätimme siirtää suunnittelemamme patikka reissun seuraavaan matkaamme tänne pohjoisen perukoille.

Kylmän sään vuoksi aikaistamme paluuta kotiin päivällä. Joten pakkasimme tavarat autoon ja siivosimme kämpän seuraaville matkalaisille. Puolenpäivän jälkeen olimme valmiit suuntaamaan auton kohti etelää.

Sodankylässä pysähdyimme Porttikoskella paikassa josta Riitan sukunimi on saanut alkunsa joskus 1800 luvulla. Porttikosken jylhistä maisemista voit käydä katsomassa muutaman kuvan galleriasta. Porttikosken kalliotörmät olivat niin jyrkät ja sateen kastelemat, joten emme uskaltautuneet parhaille kuvauspaikoille saadaksemme kuviin parhaan puolen Porttikosken maisemista.

Näin sitten päättyi tämä Lapin matkamme tällä kertaa. Loma oli kuitenkin ikimuistoinen ja mieltä rauhoittava. Matkan aikana ei paljon mietitty arjen murheita. Kuntoiltiin patikoiden ja lenkkeillen päivittäin ja nautittiin erämaan hiljaisuudesta.

Kyllä Lapin luonto on kaunista, ei sitä osannut arvostaa silloin, kun siellä nuorena asui.  Suosittelemme lämpimästi kaikille !

 

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI