Päiväkirja - keuhkot pihalle

26.11.2010
Pitkästä aikaa...

Viimeisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt aikaa... turhankin kanssa. Nyt kuitenkin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ryhtyä "kynähommiin" Vuosi sitten "sikaflunssan" aikaan, sairastelin pitkään ja toipumiseen meni useita kuukausia. Loppu keväästä alkoi vasta tuntua olotila suhteellisen siedettävältä. Sairastelu oletettavasti johtui "rokotteiden" haittavaikutuksista. Lääkärit eivät kuitenkaan muuta selitystä löytäneet. 

Kevään aikana "hurahdin" niin syvälle näihin minun harrastuksiini, lähinnä sukututkimuksiin, joten jotenkin tämän palstan ylläpitäminen ja tänne kirjoittaminen vain jäi ja jäi. Anteeksi siitä teille uskolliset vierailijat. Nyt koetan ravistella itseäni pitämään näistä sivuista parempaa huolta. 

Olen jatkanut sinnikkäästi lenkkeilyä ja kuntokin on palannut kevään jälkeen taas viime vuoden tasolle ja Suomi tuli käveltyä "päästä...päähä" myös tänäkin vuonna. 

Tämä vuosi onkin "merkkivuosi" tuli nimittäin 10.vuotta täyteen tämän taudin kanssa (Keuhkofibroosi) eli sanoisinko, että on syytä juhlaan ! Nyt lähdetään sitten taistelemaan seuraavasta vuosikymmenestä oikein tosissaan. Nämä viimeisimmät vuodet ovat vakuuttaneet minut, että liikunnalla on suuri merkitys terveyteen ja tämänkin sairauden "hoidossa" eihän se tietenkään enää minusta tervettä tee, mutta aiheuttaa se kuitenkin jotain sillä tautini ei ole juurikaan edennyt sen jälkeen kun aloitin tämän "projektin" josta taisikin tulla elinkautinen minun kohdalla.

Tauti ei siis ole olennaisesti edennyt, mutta kuntoni on parantunut huomattavasti jaksan hyvin suoritua päivittäisistä lenkeistä ja fyysisen kunnon lisäksi myös henkinen kunto on mielestäni parantunut. Lenkkeilystä nauttii kun se ei ole aina yhtä puurtamista ja menoa verenmaku suussa. Täten voinki oman kokemuksen perusteella vakuuttaa ja kehoittaa teitä liikkumaan niin terveitä kuin sairaitakin.... toki liikunta pitää tehdä omien rajojen ja kykyjen puitteissa. Sinnikkyys palkitaan... muistan oman alkuni josta ei enää voi samana päivänä edes puhua, mutta se on hyvä muistaa.

Olen pitäny nyt säännöllisesti "lenkkipäiväkirjaa" yli kaksi vuotta josta voi hyvin seurata saavutuksia. Viime vuonna saavuti 1856 kilometriä ja tämä vuosi menee alkuvuoden konttauksesta huolimatta samoihin lukuihin. Ensi vuodeksi asetan itselleni tavoitteeksi 2000 kilometriä mikä tekee noin 5,5 kilometriä päivässä. Ei kuulosta paljolta, mutta kun se on tehtävä joka päivä siitä se tuleekin se haaste. Ei voi montaakaan päivää jättää välistä, kun keskiarvo nousee... Mutta tavoitteita pitää olla ! Näihin tavoitteisiin on hyvä lopettaa tällä erää ja lupaan ravistella itseäni useammin, jotta aineisto päivittyisi sivustoilla useammin.

Kiitän teitä kaikkia vanhoja ja uusia lukijoita... vaihdetaan kuulumisia, kommentoikaa ja pitäkää minut hereillä !


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI