Päiväkirja - keuhkot pihalle

22.04.2009
Takaisin kotiin

Pääsiäinen on vietetty ja nyt palataan "vastahakoisesti" arkeen. Meillä oli kaikinpuolin onnistunut pääsiäisloma Ivalossa, ilmat olivat suotuisat ja lämpimät... lämpimät ilmat edistivät kevään tuloa silmissä. Saimme nauttia 10 asteen lämpötilasta, vesi tuli hetkessä jään päälle ja lumet sohjoutuivat hiihtokelvottomiksi. Edes yöllä ei käynyt pakkasen puolella, kuin vasta lomamme loppupuolella. Sitten taas pääsimme Ivalojoelle kävelemään.

Enimmäkseen lenkkeilimme Ivalojoen jäällä ristiin rastiin. Kävimme myös Rahajärvellä ulkoilemassa ja paistamassa makkaraa. Siellä tapasimme nuotion ääressä paikallisia nuoria, joilta saimme maistaa jotain sellaista, mitä emme kumpikaan olleet aikaisemmin syöneet, nimittäin paistettua kuivalihaa. Kuivalihaa olemme tottuneet syömään perinteisesti puukolla lastuja vuolemalla ja kuivalihakeittokin on tullut tutuksi.(mikä ei niin kauhean hyvää mielestäni ole) Mutta paistettuna se oli yllättävän hyvää. Voin suositella kaikille kuivalihan ystäville.

Tarkoituksemmehan oli käydä katsomassa vaskoolihiihtoja, mutta ne nyt jäi tällä kertaa näkemättä huonon sään vuoksi. Perjantaina satoi lunta ja tuuli oli melkoinen, joten tunturissa olo silloin ei olisi ollut kovinkaan mielekästä, joten päätimme olla tänä vuonna menemättä. Ehkä sitten ensivuonna...

Yli 60 kilometriä tuli viikon aikana lenkki kilometrejä koottua mittariin... illat saunoimme sekä nautimme hiljaisuudesta ja jouten olosta, sitähän se loma on parhaimmillaan. Mihinkään ei ole kiire eikä mitään suunnitella etukäteen... mennään ja käydään sillä sun täällä jos siltä tuntuu... tai sitten vain ollaan.

Mutta niin sieltä taas oli "pakko" tulla takaisin... Riitalla kun on tuo työura vielä kesken. Minä kyllä puolileikillä ehdotin, että me Rasmuksen kanssa voisimme jäädä vielä hetkeksi ja Riitta tulis sitten kesäloman aikaan hakemaan meidät pois... no toki me päästään sinne pian uudestaan, ihan muutaman päivän takia sinne tosin ei jaksa lähteä ajamaan, mutta jos viikon loman sais Riitta tehtyä sisään, niin voisimme vielä ennen kesää käydäkkin. No aika näyttää... aina ei saa sitä, mitä haluaa ja toivoo.

Galleriasta voitte käydä katsomassa uudet kuvat, jos tekee mieli nauttia lapin maisemista. Kuvat on otettu Ivalojoelta, Rahajärveltä sekä Ukonjärveltä.

" valokuvat ovat tallennettuja muistoja.... jotta voimme mielessämme elää ne uudelleen "

 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI