Päiväkirja - keuhkot pihalle

23.02.2009
Kisat ohi - Selittelyiden vuoro

Ensimmäiset kisat ovat nyt ohi ja tunnelma mitä parhain. Minä tein sen ! Kisat sisälsivät kuten yleensäkin niin ilon, kuin myös pettymyksen tunteita... minulle pettymyksen tuotti pituushyppy. Nuorena pidin pituushyppyä yhtenä leipälajeistani, mutta nyt en kyennyt ollenkaan hyppäämään tätä herkkää tekniikkalajia. Minulla ei onnistunut siinä mikään... loukkasin siinä vain itseni ja onneksi olin viisas ja heitin yrittämisen pois ja keskeytin kolmen kierroksen jälkeen ja varmistin lankulta hyppäämällä itselleni tuloksen. Nyt sitten tiedän, että nykyinen "vartalonrakenteeni" ei missään nimessä sovellu pituushyppyyn ja en kokeile sitä enää jo pelkästään turvallisuus syistä.

Kisojen aikataulu tuotti myös minulle pettymyksen. Aikataulu ole pakattu niin tiiviiksi, että päällekkäisiä lajeja oli kokoajan ja jos lajit eivät menneet päällekkäin, niin silloin piti kesken suorituksen juosta palkintojen jakoon. Näin kävi siellä kaikille. Minunkin piti kesken pituus hypyn juosta 60 metrin starttiviivalle selkä kipeänä ja piikkarit täynnä hiekkaa, joten sen voi vain ajatella, että miten siinä juoksu onnistuu... onnekseni olin lähtenyt kisoihin osallistumaan ilman menestyspaineita.

Tässä kohtaan tosin sain ehkä onneksenikin yhden lisä syyn keskeyttää pituushypyn, enkä loukannut itseäni pahemmin. No eihän siinä sitten mikään auttanut, kuin jo valmiiksi hengästyneenä juoksin startti viivalle kyyristyin telineisiin ja "pam" lähtö onnistui hyvin, kiitos Teron oppien en langennut rähmälleni telineiden eteen ja lähtökiihdytyskin onnistui mielestäni erinomaisesti. Kanssakilpailija sanoikin jo "luovuttaneen" kisan heti startin jälkeen... mutta jo puolen välin jälkeen alkoi pituuden rasitus ja kivut tuntua... askel alkoi painaa ja rytmi seota. Maaliin kuitenkin pääsin "uudella ennätyksellä" ja kokonaisuudessa jäi hyvä maku suorituksesta ja sitten olikin juostava pituuden palkintojen jakoon...

Samaaan syssyyn alettiin jo jakaa 60 metrin palkintoja ja niitä odotellessa kenttäkuuluttaja jo huuteli meitä kuulapaikalle pukkaamaan kuuden kilon rauta möhkälettä... itse pokkasin ensin mitallin ja koitin samalla vetää happea ja huilata... kun taas kilpakaverini juosta hölkkäsi kuulapaikalle. Saatuani mitallin kaulaani vaihdoin pikaisesti piikkarit lenkkareihin ja lähdin sitten hölkkäämään kuulapaikalle, siellä jo huudeltiinkin minua työntövuoroon. Eihän siinä mikään auttanut kuin tempaista rautapallo syliin ja koittaa saada se liikkeelle jo valmiiksi maitohapoilla olevasta kropasta... olin tässä vaiheessa jo niin hengästynyt ja jo väsynytkin, että en jaksanut enää kuin vain työnnellä mallin ja osallistumisen vuoksi... kaikki tämä oli ohi kahdessa tunnissa, joten kiirettä piti meillä kaikilla ! Esimerkkinä Kempeleen kesäkisat vietiin läpi kahdessa päivässä.

VAMMAISURHEILUSSAKAAN EI TUNNETA "SÄÄLIÄ"

Tiukkojen kansainvälisten sääntöjen vuoksi useassa lajissa joduttiin tyytymään "kansalliseen" kilpailuun liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Kansainväliset säännöt edellytävät tietyn osallistujamäärän lajissa, jotta se täyttäisi Suomen Mestaruuteen oikeuttavan tason. Itse osallistuin kolmeen lajiin ja vain yhdessä (kuula) oli riittävä sääntöjen hyväksymä osallistuja määrä. Mutta säänöt eivät himmennä itse kisaa ! Eli minun virallinen saldo kisoista oli kaksi kansallista kultaa ja yksi Suomen Mestaruus hopea.

Säännöistä ja aikatauluongelmista huolimatta kisat olivat menestys. Minä tein sen ! Voitin itseni ! Muistoiksi kipeän kroppani lisäksi sain aimoannoksen kokemusta ja kolme mitallia. Nyt alkaa sitten valmistautuminen kesäkisoihin ja nyt kokemani perusteella tiedän, etten hyppää siellä ainakaan pituutta sen lajin jätän hiukan notkeimmille... ja kyvykkäimmille !

Nämä mitallit omistan Tarjalle ja Jormalle ! Ilman heidän tukea en olisi pystynyt tähän.

Kiitokset myös kaikille teille jotka minua tsempaten olitte hengessä mukana sekä Tero Kyllöselle, jolta sain tärkeitä neuvoja ja opastusta starttiin ! 


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI