Päiväkirja - keuhkot pihalle

21.02.2009
Huomiset SM-kisat

Pikkuhiljaa alkaa "jännitys" nousemaan... vaikka menestys paineita ei olekkaan, niin kyllä se jännitys kaikesta huolimatta hiipii ajatuksiin. Voihan niin moni asia ja tekijä mennä pieleen ja pilata koko kisat.

Mihin "menestys" voi sitten kaatua ?

Tässäpä muutamia erinomaisia vaihtoehtoja tuleville "selittelyille"....

Mies kun on "treenannut" 30 vuotta sohvalta käsin, niin lihakset, jänteet ja nivelet ovat niin hyvässä kunnossa, että voivat pikajuoksussa alkaa repeillä ja poksahdella miten sattuu... Lähdössä voi kankea ruho kellahtaa rähmälleen juuri tärkeässä ponnistus vaiheessa ja siinä sitä sitten ollaan... tosin kaatuihan se Lasse Virenkin Münchensissä 1972 ja ylösnoustuaan voitti silti olymppia kultaa !

Pituushypyssä voi käydä niin, että lankku ei heikon näön vuoksi satukkaan jalan alle ja koko touhu menee läpijuoksuksi tai vaudinotto koituu matkana jo liian pitkäksi ja en jaksakkaan juosta lankulle asti... tai sitten piikkarit tarrautuvat piikeistä lankkuun... yritä siinä sitten ponnistaa... 

Kuulantyöntö onkin haasteista kovin tällaiselle "atleetikolle" nimittäin hyvinkin voi käydä niin, että maan vetovoima pitää kuulasta niin lujasti, etten saa sitä nousemaan pokelle... jos kuitenkin kaikesta huolimatta saan kuulan nousemaan poskelleni, niin saattaa kuula tempaista ruhoni matkassa ja tuomariston tehtäväksi jää kohdallani ainostaan ruksien laitto...yliastuttujuen työntöjen merkiksi !

Eli paljon voi mennä vikaan... tosin osallistuminen pituushyppyyn ja kuulantyöntöön on vielä hiukan avoinna katson niitä sitten paikanpäällä. Pikajuoksut ovat ensimmäiset lajit joten lisä lajien valinnalle jää riittävästi harkintaaikaa...

Maanantaina on sitten selittelyden vuoro, mutta huomenna kisoissa pidetään hauskaa ja nautitaan suuren urheilujuhlan tunteesta !


Arkistoon »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI