Päiväkirja - keuhkot pihalle

Joulukuu 2015

18.12.2015
UUSI SIVUSTO
Lämmin kiitos teille kaikille jotka olette olleet tukenani ja seuranneet taisteluani sairauttani vastaan. Jatkan tarinaani uudessa osoitteessa ja toivotan teidät kaikki tervetulleiksi seuraamaan uutta kehkojensiirron jälkeistä elämääni osoitteessa http://www.seppolepisto.fi/ Lue lisää »

Heinäkuu 2015

13.07.2015
LAHJA ELÄMÄLLE
Lahja Elämälle Vihdoinkin rakkaat ystävät  ! Runsaiden ilon ja surun kyyneleiden jälkeen siirtoselvittelyt Helsingin Meilahdessa päättyivät ilon kyyneliin… Huhtikuussa kävin Meilahdessa viikon kestävässä sirtoselvittelyssä, silloin vielä kaikki näytti valoisalta. Vihreää valoa vilkuteltiin ja pik... Lue lisää »

Toukokuu 2015

19.05.2015
Siirtoselvittelyssä
Kuten aikaisemmin olen maininnut, sain uuden mahdollisuuden ja pääsin siirtoselvittelyihin. Tämä uusi mahdollisuus tuntuu niin uskomattomalta ja toisaalta hyvin pelottavalta. Koinhan valtavan pettymyksen kuusivuotta sitten jolloin minulta evättiin mahdollisuus siirtoon. Pelko, että koen samanlaisen... Lue lisää »

Syyskuu 2014

22.09.2014
Ryhtiliike
Tänään olen ottanut itsestäni ryhtiliikkeen ja tehnyt "suuren päätöksen" ja samalla päätin kertoa teille tämän hetkiset kuulumiseni. Kuntoni on heikentynyt huomattavasti sairastettuani toissa talvena keuhkokuumeen. Vuotuiset lenkkikilometrit ovat rapisseet alas reilusta kahdesta tuhannesta kilometr... Lue lisää »

Huhtikuu 2012

04.04.2012
Hyvää Pääsiäistä !
Kevät on kauneimmillaan, aurinko paistaa ja kevät tekee tuloaan. Pitkä talvi jää taakse ja pian kesä koittaa. Talvi on ollut minulle suotuisa, olen säästynyt ainakin toistaiseksi kiusallisilta flunssilta ja muutenkin olo on tuntunut mitä mainioimmalta. Maaliskuussa täytin 50 vuotta, niin mikäs tässä... Lue lisää »

Maaliskuu 2012

06.03.2012
Vuodet vierivät
Vuodet vierivät   Niin siitä taas ehti vierähtää aikaa, ehkä kohtuuttomankin kauan kun viimeksi blogiani päivitin kirjoituksillani. Onneksi blogiani säännöllisesti lukeva henkilö "muistutti" minua laiskuudestani... Tässä teille siis hiukan tuoretta luettavaa ja tämän hetken kuulumisia...   Täytä... Lue lisää »

Heinäkuu 2011

14.07.2011
” Lisäpotkua Hospitaalista ”
Olen käynyt henkistä ja fyysistä taistelua terveyteni eteen nyt reilut kolme vuotta. Kolmeen vuoteen mahtuu paljon hikeä ja kyyneleitä, pettymyksiä ja ilonaiheita. Sairauteni siis tuo riivatun keuhko fibroosi on pysytellyt tuona aikana suhteellisen rauhallisena, joten olen voinut kuntoilla ja lenkke... Lue lisää »

Huhtikuu 2011

05.04.2011
Kevät tulee sittenkin...
Pitkän, poikkeuksellisen kylmän ja lumisen talven jälkeen kevät näyttää parhaat puolensa. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, sulattaen lunta.... linnut laulavat. Kevät tulee sittenkin ! Poikeuksellisen kylmä talvi romahdutti jo toistamiseen kuntoni. Joulukuun aloittama kylmä jakso kesti Maali... Lue lisää »

Joulukuu 2010

28.12.2010
"Ihme-Maski"
On aivan pakko jakaa tämäkin ilo teidän kanssanne. Meillä keuhko- ja Hengityselinsairailla liikunnan harrastaminen saattaa ja tuottaakin ylimääräisiä ponnisteluja johtuen hapensaannin heikkoudesta ja ties mistä... ja etenkin talvinen pakkaskeli on tekee ulkoilusta lähes piinallisen tuskallista. Kylm... Lue lisää »
23.12.2010
HYVÄÄ JOULUA
On aika hiljentyä nauttimaan Joulun rauhasta. " Lumiset oksat vihreän puun, kimmeltää valossa jouluisen kuun. Katselen tähtien hopeista nauhaa, toivotan jouluusi lämpöä, rauhaa."  Toivotan teille kaikille oikein hyvää ja rauhallista Joulua !   Lue lisää »

Marraskuu 2010

26.11.2010
Pitkästä aikaa...
Viimeisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt aikaa... turhankin kanssa. Nyt kuitenkin päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja ryhtyä "kynähommiin" Vuosi sitten "sikaflunssan" aikaan, sairastelin pitkään ja toipumiseen meni useita kuukausia. Loppu keväästä alkoi vasta tuntua olotila suhteellisen sied... Lue lisää »

Joulukuu 2009

31.12.2009
Hyvää Uutta Vuotta 2010
Toivotan kaikille oikein rauhallista ja mukavaa vuoden viimeistä iltaa sekä Onnellista tulevaa vuotta 2010 !   Ensi vuonna tavataan uusin kujein ja haastein... Samalla tahdon kiittää teitä mielenkiinnosta sivustojani kohtaan, joskin oma innostukseni on ollut viime viikkoina laimeaa pitkittyneen flu... Lue lisää »
23.12.2009
Rauhallista Joulua
Tumma taivas jouluyönä, tähdet tuikkii valovyönä.Ilmassa on ripaus taikaa, rauhallista joulunaikaa. Toivotan kaikille oikein rauhallista ja mukava Joulunaikaa ! Lue lisää »

Syyskuu 2009

22.09.2009
Ruskaloma
Vietimme "ruskattoman" ruskaloman Ivalossa. Ruska tosiaan oli lähes olematon, mutta muuten lomamme oli täydellinen. Vaelsimme Kiilopäältä Rumallekurulle sekä poukkoilimme sateliitin omaisesti ympäri Inarin kuntaa etsien uusia kohteita ja löytyihän niitä. Pasasjärvi, Tuulisjärvi, Nellimöjärvi... Pas... Lue lisää »
07.09.2009
Ei ihan...
OuluLiikkeelle ei sujunut aivan niin kuin odotin. Tavoitteeni oli parantaa "reilusti" viimevuotista ailaa 1.35 tuntia. Olin mielestäni valmis jopa puolentunnin parannukseen. Viime vuodesta muistin, kuinka selkäni väsyi ja haittasi loppumatkasta kävelyä, joten tänä vuonna panin tukiliivin päälle ja l... Lue lisää »
04.09.2009
Oulu-Liikkeelle
Huomenna 5.9.2009 järjestetään jälleen OuluLiikkeelle - liikuntatapahtuma. Osallistuimme tapahtumaan vuosi sitten ja tuolloin tykästyimme tapahtuman luonteeseen ja niihin maisemiin missä se pidetään. Viime vuonna minulla kului 1 tunti 35 minuuttia kiertää tuo seitsämän kilometrin lenkki. Nyt olisi t... Lue lisää »

Elokuu 2009

31.08.2009
Vammaisurheilun SM-kisat
Viime viikonloppuna 29-30.8. pidettiin Iisalmessa vammaisurheilun Sm-kisat. Tietysti itsekin työnnyin mukaan kisailemaan... Osanottajia oli runsaasti ympäri Suomenmaan, toki enemmänkin olisi sopinut. Mikä hienointa, jokainen näytti nauttivan kisaviikonlopusta, tuli menestystä tai ei... kaikilla vaik... Lue lisää »
18.08.2009
Kultala
Aloitimme ”Häämatkan” ilman mitään tarkempaa suunnitelmaa 3.8.2009 Suuntanamme oli Ivalo. Tarkoituksemme oli vain viettää miellyttävä loma Ivalossa, retkeillen, meloen sekä puuhastellen mitä mielen juolahtaa. Matkalla jo kuitenkin mieleeni juolahti ajatus josko veisin kultani Kultalaan… Ajatus oli ... Lue lisää »

Huhtikuu 2009

30.04.2009
Hyvää vappua ! Glada vappen !
Sima on tehty(tein muuten ensimmäistä kertaa ihan itse) ja vapun vietto voi alkaa... kunhan tuo meidän perheen työläinen (Riitta) saa päivänsä pulkkaan. Mitään erikoista ei ole suuniteltu vapun varaan. Kotosalla ollaan ja varmaan hiukan herkutellaan siman ja munkkien kera. Grillatakin voisi, kun ker... Lue lisää »
22.04.2009
Takaisin kotiin
Pääsiäinen on vietetty ja nyt palataan "vastahakoisesti" arkeen. Meillä oli kaikinpuolin onnistunut pääsiäisloma Ivalossa, ilmat olivat suotuisat ja lämpimät... lämpimät ilmat edistivät kevään tuloa silmissä. Saimme nauttia 10 asteen lämpötilasta, vesi tuli hetkessä jään päälle ja lumet sohjoutuivat... Lue lisää »
08.04.2009
Hyvää Pääsiäistä !
Toivotan kaikille lukijoille oikein hyvää ja hauskaa pääsiäistä ! Toivottavasti saamme nauttia koko maassa kauniista kevätsäästä ja auringon paisteesta. Muistakaa liikkua ja nauttikaa lomasta kellä sellainen on.  Lue lisää »
02.04.2009
Takana 467 kilometriä
Maaliskuu vaihtui Huhtikuuhun ja kevät on kauneimmillaan. ulkoilusäät ovat viime päivinä olleet mitä parhaimmat, aurinko on paistanut lähes pilvettömältä taivaalta. Haaste kamppanja on edennyt osaltamme siten, että takana on 467 kilometriä ja olemme ohittaneet Rovaniemen ja suuntana Kemi. Olisi kiva... Lue lisää »

Maaliskuu 2009

02.03.2009
Takana kaksi kuukautta ja 308 kilometriä
Nyt tavoitematkasta Utsjoelta - Helsinkiin on takana kaksi kuukautta ja 308 kilometriä. Haasteen on ottanut vastaan 19 rohkeaa... lisää mahtuu. Haasta vuorostasi hyvä ystäväsi matkaan, näin joukkomme kasvaa ! Helmikuulle asetin tavoitteeksi "Ivalosta - Sodankylään", mutta siitä jäimme hiukan... kil... Lue lisää »

Helmikuu 2009

23.02.2009
Kisat ohi - Selittelyiden vuoro
Ensimmäiset kisat ovat nyt ohi ja tunnelma mitä parhain. Minä tein sen ! Kisat sisälsivät kuten yleensäkin niin ilon, kuin myös pettymyksen tunteita... minulle pettymyksen tuotti pituushyppy. Nuorena pidin pituushyppyä yhtenä leipälajeistani, mutta nyt en kyennyt ollenkaan hyppäämään tätä herkkää te... Lue lisää »
21.02.2009
Huomiset SM-kisat
Pikkuhiljaa alkaa "jännitys" nousemaan... vaikka menestys paineita ei olekkaan, niin kyllä se jännitys kaikesta huolimatta hiipii ajatuksiin. Voihan niin moni asia ja tekijä mennä pieleen ja pilata koko kisat. Mihin "menestys" voi sitten kaatua ? Tässäpä muutamia erinomaisia vaihtoehtoja tuleville... Lue lisää »
16.02.2009
Ilmottautuminen
Tänään sitten ilmottauduin Invalidien YU- Halli SM-kisoihin. Kisat pidetään helmikuun 22.päivä Helsingissä Myllypuron Liikuntamyllyssä.  Osallistun kisoissa ainakin 60 metrin juoksuun ja jos aikataulu salli ja innostusta riittää voin vielä paikanpäällä olmottautua joihinkin toisiin lajeihin ehkä pi... Lue lisää »
10.02.2009
Lähtöharjoittelua
Eilen kävin jälleen harjoittelemassa Ouluhallilla. Harjoituksen tarkoitus oli tutustua vuosien tauon jälkeen lähtötelineisiin. Oppaakseni ja neuvonantajaksi sain pikajuoksu "Legendan" Tero Kyllösen. Hän kuului maamme kärki juoksijoihin vielä muutama vuosi sitten. Pian sainkin huomata missä ja kenell... Lue lisää »
05.02.2009
Pientä takapakkia
Maanantaina tunsin vielä olevani "elämäni kunnossa" kilometrejäkin tuli saalistettua ruhtinaallisesti ihanassa kevätsäässä... Tiistaina sitten heräsin "kuumeisen" tuntoisena ja täysin "voimattomana" tuntui, että ei sängystä pääse ylös. Uskomattoman nopesti tapahtui tämä "flunssan" tulo vai mitä line... Lue lisää »
02.02.2009
Lapin Sudet
Tänään ilmottauduin jäseneksi urheiluseuraan ! Aikani pohdittuani mihin seuraan liittyisin, vaihtoehtoja oli muutamia paikallisesta Kiimingin ja Oulun urheiluseurat. Mutta tarkan pohdinnan jälkeen päädyin "kasvattaja" seuraani.  Lapin Sudet oli nuoruudessani edustamani urheiluseura, joten valinta e... Lue lisää »
02.02.2009
30 vuoden tauon jälkeen...
Lähes 30 vuotta on kulunut siitä, kun viimeksi olen sitonut piikkarit jalkaan... Nyt lähestyy Invaliidien YU- Hallikisat ja mieleni tekee mukaan. Hankin itselleni Tarjan ja Jorman myötävaikutuksella uudet piikkarit ja lähdin kokeilemaan.... Perjantaina se sitten tapahtui !  Alkuveryttelyn jälkeen s... Lue lisää »
01.02.2009
Ensimmäinen kuukausi takana...
Ensimmäinen kuukausi on takana  "Halki Suomen"  Haaste-projektissani . Ensimmäinen etappi Utsjoelta- Ivaloon saavutettiin... ja taakse jäi 165 kilometriä. Helmikuun etappina on sitten Ivalosta - Sodankylään... Tiehallinto ilmoittaa välimatkaksi 161 kilometriä.... Haasteen otti vastaan Tammikuussa se... Lue lisää »

Tammikuu 2009

27.01.2009
Kysymyksiä - Vastauksia
Olen saanut useita sähköpostiviestejä joissa minulta on kysytty jaksamisesta, pelosta jne... Ajattelin nyt vastata kaikille yhteisesti. Toki toivon, että edelleenkin lähestytte minua kysymyksillänne joko sähköpostin tai vieraskirjan kautta. Kysymyksenne ovat toisaalta hyvin tärkeitä... niitä pohties... Lue lisää »
21.01.2009
Halki Suomen
Haastoin teidät kaikki mukaan kanssani liikkumaan Halki Suomen, nyt on ensimmäinen rohkea ilmottautunut mukaan Marko. S  - Oulusta, otti haasteen ensimmäisenä vastaan ja lupautui hiihtämään kevään aikana Halki Suomen eli tuon 1350 kilometriä. Tavoite on haastava... hiihtokelit kun ovat mitä on... T... Lue lisää »
19.01.2009
Teuvo on päässyt kotiin
Ystäväni Teuvo soitti ja kertoi päässeensä kotiin. Raskas leikkaus ja siitä toipuminen sairaalassa on takana päin ja jatkuu nyt turvalliseti kotona. Toipuminen ja kuntoutuminen on sujunut hyvin, ilman mitään ongelmia. Hänen äänensäkin kuulosti aivan "vieraalta" ensin en oikein tunnistanut ääntä Teuv... Lue lisää »
13.01.2009
Halki Suomen - haaste
Ota haaste vastaan ! Olen asettanut tavoitteekseni lenkkeillä 100 kilometriä kuussa. Matkana tuo ei kuulosta kovinkaan pitkältä joten, asetin tavoitteen uuteen muotoon, jotta se konkretisoituisi paremmin ja kuulostaisi "pitemmältä". Uusi tavoitteeni on lenkkeillä " Halki Suomen "  Utsjoelta - Hels... Lue lisää »
07.01.2009
"Haaveet vai Jo eletty elämä"
Tieto sairauden pysähdyttävästä voimasta saa meissä usein aikaan outoja asioita ja alamme käyttäytyä "oudosti ja ihmeellisesti" Elämä loppuu - alamme elämään jo elettyä elämää... toiset masentuu, toiset hukuttaa "surunsa" viinaan... minä haaveilen ja toteutan itseäni... taistelen elämäni ja iloni pu... Lue lisää »

Joulukuu 2008

30.12.2008
Vuosi 2008
Vuosi 2008 on päättymäisillään ja on "tilinpäätöksen" aika... kuluneeseen vuoteen mahtui paljon toivoa, pelkoa ja tuskaa, mutta onneksi myös iloa. TOIVO JA PETTYMYS Kevät oli toivon aikaa... keväällä tehtiin ratkaiseva päätös keuhkosiirrosta ja aloitettiin laajat ja perusteelliset tutkimukset joil... Lue lisää »
09.12.2008
" Voimaharjoitus "
Voima- ja lihaskunnon parantaminen kuuluu olennaisesti projektiini. Ilman kyseisiä harjoitteita ei fyysinen kuntonikaan pystyisi paranemaan, ainakin se hidastuisi olennaisesti. Kesällä hankkimani kuntokeskuksen lisäksi saan voima- ja lihasharjoituksia "luontoäidin" tarjoamana. Viime yönä "luontoäit... Lue lisää »
03.12.2008
Harrastukset
Harrastus antaa elämälle sisältöä ja vaihtelua. Harrastaa voi kaikenlaista kiinostavaa, tarjonta on hyvin laajaa ja monipuolista...  Liikunta, lukeminen, teatteri, tanssi, viini, keräily jne... Kaikille löytyy varmasti jotain mielenkiintoista tekemistä arjen rutiinien kevennykseksi. Itselläni on us... Lue lisää »
01.12.2008
Marraskuu
Marraskuu on eletty ja siirrytty adventin kautta Joulukuuhun, Joulua odottelemaan. Projektini eteni suunnitelmien mukaan ja kilometri tavoite ylittyi, vaikkakin loppukuusta tulikin kiire. Marraskuun sateet ja liukkaat kelit olivat aiheuttaa, etten saavuttaisi 100 kilometrin tavoitetta, mutta hyvin ... Lue lisää »

Marraskuu 2008

18.11.2008
Ystäväni
Minä uskon ja toivon ystäväni puolesta ! Olen saanut kotisivujeni kautta itselleni ystävän. Emme ole vielä tavanneet, mutta toivoisin tapaavani hänet vielä joskus. Olemme niin sanotusti ”samassa veneessä”. Molemmat aloimme keväällä odottamaan innostuneina keuhkosiirtoa. Kuljimme toisistam... Lue lisää »
18.11.2008
On aika kiitoksen
Nyt on aika kiittää teitä ! Kun Toukokuussa aloittelin "Keuhkot Pihalle" projektia, en millään olisi uskonut tavoittavani niin paljon ihmisiä, tuttuja ja tuntemattomia, kun nyt olen tavoittanut. Sivuillani on vieraillut satoja ihmisiä. Olen saanut valtavasti kannustavia viestejä ja kommentteja. En... Lue lisää »
15.11.2008
Nat King Cole
Eilen saimme Riitan kanssa nauttia unohtumattomista hetkistä Nat King Colen musiikin tahdissa. Konsertin taidokkaat solistit Laura Voutilainen & Sami Saari pitivät huolen siitä, että konsertti oli todella unohtumaton. Säestyksestä vastasi Oulu All Star Big Band kapellimestari Jukka Myllyksen johdol... Lue lisää »
12.11.2008
Akuutti
Muutamia viikkoja sitten kävi Ylen Akuutin työryhmä tekemässä minusta pientä juttua ohjelmaan. En halunnut sitä etukäteen sivuillani mainostaa ennen kuin näen ohjelman ensin itse ja näen kuinka pahasti munaan itseni, mutta hyvinhän se meni. Ihan katsottava.... ja Rasmus loisti ohjelmassa suorastaan ... Lue lisää »
03.11.2008
Viikonloppu Syötteellä
Niin se vierähti taas sukkelaan tuo aika. Mutta kuitenkin reissu oli taas onnistunut. Perjantai-iltana oli tosi huono ajokeli. Lunta tuli, niin ettei meinannut eteensä nähdä. Onneksi meillä ei ollut kiire mihinkään, joten ajoimme maltillisesti heikon ajokelin huomioonottaen ja pääsimme onnellisesti ... Lue lisää »

Lokakuu 2008

31.10.2008
Sataa ensilumi
Tänään sataa ensilumi Oulunseudulla. Katson ikkunasta, kun lumisade pikkuhiljaa kiihtyy ja kohta maa saa syksyn ensimmäisen lumipeitteensä. Hetkellisesti luonto muuttuu valoisammaksi, mutta kohta taas lumi sulaa pois ja synkkä pimeä syksy jatkuu. Toivottavasti saadaan pysyvä lumipeite pian, lumi kui... Lue lisää »
20.10.2008
Uusi "Strategia"
Kuten kaikki projektiani seuranneet tietävät, että keuhkosiirto oli projektini ensisijainen tavoite ja sen myötä elinsiirtourheilun aloittaminen sekä siinä menestyminen. Mutta näinhän ei käynyt. En lopulta saanutkaan mahdollisuutta keuhkosiirtoon. Nyt siis joudun muuttamaan hiukan projektini linjauk... Lue lisää »
16.10.2008
Miten lähestyn ?
Olen saanut useita viestejä joissa kysytään, miten suhtautua vakavasti sairaaseen ihmiseen tai ystävään ? Voiko sairaudesta puhua ? Voiko siitä kysyä ? En tietenkään voi kaikkkien puolesta yleispäteviä vastauksia antaa koska me sairaatkin olemme vain ihmisiä ja sen myötä toiset ovat avoimempia ja ... Lue lisää »
13.10.2008
Tulipa mieleen...
Nyt näin kuntavaalien aikaan tuli mieleen eräs mielenkiintoinen asia, kun itsekin miettii kenelle äänensä antais vai antaisiko kenellekkään. Nyt on ensimmäiset vaalit 15 vuoteen kun, ei yksikään "ystävä" ole ollut nykimässä hihasta pyytäen rahoitusta tai viemässä taulukaupoille. Pakostakin tulee mi... Lue lisää »
13.10.2008
Aurinkoiset terveiset
Aurinkoiset terveiset kaikille ! Tällä Oulun-seudulla on alkanut viikko aurigonpaisteessa. Olimme juuri Rasmuksen kanssa aamulenkillä ja saimmme nauttia syksyn raikkaudesta ja kauniista auringonpaisteesta. Yö on ollut kylmä, ruohikko oli kuurassa ja rapakot jäässä. Mutta mieli korkealla. Ei muutak... Lue lisää »
11.10.2008
Jäälinjärven hölkkä
Tänään päätimme "extempore" osallistua Jäälinjärvi hölkkä tapahtumaan. Tietysti menimme omaan tahtiin, mutta vauhdikkaasti...  Tapahtuma on järjestetty vuosittain ties kuinka monennen kerran. Meille osallistuminen oli ensimmäinen, mutta ei varmaankaan viimeinen. Oli kylläkin harmillista todeta osall... Lue lisää »
10.10.2008
Elinsiirto kriisissä
Sain juuri postista Syke ry:n tiedotteen jossa kerrottiin huolestuttavia uutisia elinsiirtojen nyky tilanteesta Suomessa. Minua läheisesti koskettavia keuhkosiirtoja on tehty kuluvan vuoden aikana vain kolme.Syyksi siirtojen vähyyteen oli mainittu useita mm. yhteiskunnan varat ja elinsiirto testamen... Lue lisää »
06.10.2008
Takaisin kotiin
No niin nyt on syksyinen "harjoitusleiri" takanapäin ja paluu arkeen alkanut. Matka Kiilopäälle onnistui odotetusti ja säät suosi meitä koko viikon. Aamuisin ja iltaisin oli pientä pakkasta, mutta päivisin oli muutaman asteen plussanpuolella. Mutta kelit olivat pääosin kuivat ja aurinkokin näyttäyt... Lue lisää »

Syyskuu 2008

29.09.2008
Synnyinseutu kutsuu
Huomenna lähdemme vihdoinkin  kohti pohjoista. Tiedossa on vaellusta ja ulkoilua syksyisessä lapissa. Urheilutermillä voisin kutsua matkaa "valmennus-leiriksi" ja sitähän se onkin. Tarkoituksena on kasvattaa fyysistä- ja henkistäkuntoa. Tulemme tekemään päivävaellusretken Laanilasta, Tolosjoen rant... Lue lisää »
25.09.2008
Vielä Kauhajoen tapahtumasta
Media ja oppositio ryöpyttää ja etsii "syyllisiä" ja vastuunkantajia taphtuneeseen. Vaaditaan täyskieltoa käsiaseille ja Ministeri Holmlundin eroa jne... Näinkö näitä asioita Suomessa ratkaistaan. Ja mitkä syytökset on saanut poliisi joka oli kuulustellut surmaajaa maanantaina . Oliko se hänen syytä... Lue lisää »
24.09.2008
Jokela - Kauhajoki
Suru ja hiljaisuus on kanssamme tänään. Mielessä paljon kysymyksiä...  MIKSI ?  Löydämmekö vastauksia ? Löydämme varmaan ja hyvä näin. Hyvä, että kysymme itseltämme ja toisiltamme, että miksi ? Silloin ajattelemme tapahtumia ja niihin johtaneita seurauksia. Syytä tapahtumille emme varmaan löydä, emm... Lue lisää »
22.09.2008
Harrastukset
Harrastuksien merkitys ja niiden kaiken unohtava vaikutus. Harrastuksiini liikunnan ohella kuuluu vahvasti keräily ja sukututkimus. Keräilen kaikenlaista, mutta etupäässä postimerkit ja kolikot ovat suosiossani. Kun ottaa esiin kyseiset keräilykansiot ja alkaa niitä tutkimaan, niin siinä unohtuu ark... Lue lisää »
15.09.2008
Aika parantaa....
Nyt on kulunut kuukausi siitä, kun Meilahdesta soitettiin ja kerrottiin ikävät uutiset.  Kuukaudessa olen ehtinyt miettimään paljon asiaa ja ehkä olen hyväksynyt osittain lääkärien tekemän päätöksen. Vai olenko sittenkään ? Tuon tuosta tulee ajatuksiin kysymys Miksi ? Miksi juuri minulle ? Varmaan t... Lue lisää »
07.09.2008
OULU - LIIKKEELLE
No nyt se on avattu ! Ensimmäinen "urheilu" tapahtuma on takana !  Ja fiilikset ovat mahtavat. Kokemuksena Oululiikkeelle tapahtuma oli loistava. Osanottajia oli runsaasti ja tapahtuma hyvin järjestetty. Tulen osallistumaan myös ensi vuonna jos vain luoja suo. Tunnelmat ennen lähtölaukausta olivat... Lue lisää »

Elokuu 2008

25.08.2008
Viikko "shokissa"
Sain viime viikon tiistaina puhelinsoiton Meilahden sairaalasta. Nyt se on sitten ohi ! Ei tarvitse enää jännittää pääsenkö siirtoleikkaukseen ja saanko uuden mahdollisuuden. En pääse. Viikko on mennyt sumussa... ajatukset ovat vaihtuneet katkeruudesta, hätään ja pelkoon. Ei oikein pysty vielä käsi... Lue lisää »
15.08.2008
Oulu liikkeelle 6.9.2008
Oulu liikkeelle on uusi koko kansan liikuntatapahtuma ja järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Toivottavasti siitä tulee pysyvä jokavuotinen liikuntatapahtuma. Pienen harkinnan jälkeen innostuin tapahtumasta ja päätin ilmoittautua. Tapahtumassa on monipuoliset mahdollisuudet voi joko kävellä,... Lue lisää »
12.08.2008
Meilahden terveiset - "matkailu avartaa"
No niin, Meilahden reissu on tehty ja ehjänä palattu kotiin. Ei jäänyt äkkiseltään matkasta mieleen muuta kuin, että matkailu avartaa. Kilometrejä tuli auton mittariin pitkälti toista tuhatta ja minkä takia. No se jäi ainakin minulta huomaamatta. Verikokeita otettiin ja keuhkokuvissa käytiin. Olisih... Lue lisää »
05.08.2008
Tutkimuksiin Meilahteen
Huomenna Keskiviikkona lähdemme ajamaan kohti Helsinkiä.Tekevät vielä muutamia lisätutkimuksia ennen lopullista siirtopäätöstä. Toivottavasti tämä reissu olisi viimeinen ja saisin lopultakin tiedon kohtalostani. Hiukan tässä alkaa jo jännittämään tuleva... Olen sen jo kuitenkin ajatellut, ettei ne m... Lue lisää »
04.08.2008
Lapin Matka 8.7
Tiistai 8.7.2008 Tänään tarkoituksenamme oli patikoida Tolosjoen rantaan, mutta aamu näytti jo minkälainen päivä oli tulossa. Lämpötila 5.astetta ja sataa ropisi vettä. Päätimme siirtää suunnittelemamme patikka reissun seuraavaan matkaamme tänne pohjoisen perukoille.Kylmän sään vuoksi aikaistamme pa... Lue lisää »
01.08.2008
Matka Lappiin 7.7
Maanantai 7.7.2008 Tänään päivä valkeni hiukan lämpimämpänä, kuin viikonloppuna ja aurinkokin näyttäytyi aina välissä. Lämmintä oli noin 10 astetta. Ajelimme Ivaloon ja katselimme lähiympäristön nähtävyyksiä. Kävimme ajelemassa Keväjärvellä ja sattumoisin osuimme pienen kosken kohdalle josta oli pak... Lue lisää »

Heinäkuu 2008

29.07.2008
Matka Lappiin 5.7 - 6.7
Lauantai 5.7.2008 ja Sunnuntai 6.7.2008 Nopeasti vaihtelee sää Lapissa. Vasta nautimme lähes helle säästä ja nyt ulkona noin 5.astetta lämmintä. No tänään olimmekin suunnitelleet loma ohjelmaamme pientä juhlintaa. Olihan kylällä siis Ivalossa meneillään Kyrön - sukujuhlat.Illalla oli tiedossa tanssi... Lue lisää »
28.07.2008
Matka Lappiin 4.7
 Perjantai 4.7.2008Tänään oli ulkona pilvistä nuhruista, eikä lämpöäkään ollut kuin 8.astetta. Mihinkään patikkareissulle ei siis tehnyt mieli, joten päätimme lähteä käymään täydentämässä ruokavarastojamme Ivalossa. Vietimme leppoisan päivän Ivalon keskustassa ja kävimme Ukonjärvellä ja Sovintovaara... Lue lisää »
21.07.2008
Soitto Meilahdesta
Tänään soittivat Meilahden sairaalasta. Olivat varanneet minulle ajan lisätutkimuksiin. Eli mieluisa puhelu. Eivät ainakaan vielä ole päättäneet ottaa kielteistä kantaa siirtoleikkauksen suhteen. Eli toivo elää.... Lähettävät vielä kirjeen postissa jossa ilmeisesti on tarkempaa tietoa tutkimuksista.... Lue lisää »
13.07.2008
Matka Lappiin 3.7
Keskiviikko  3.7.2008 Tänään keskiviikkona paistoi aurinko ja ulkona lähes helle. Aamusta lähdimme Kuutualle narraamaan tammukoita, joita kuitenkaan emme saaneet. Taisi olla liian kirkasta ja lämmintä, mutta maisemat olivat mitä kauniimmat. Päivän aikana emme törmänneet yhteenkään ohikulkijaan. Seur... Lue lisää »
12.07.2008
Matka Lappiin 2.7
Keskiviikko  2.7.2008Tänään ajelimme Tankavaaraan. Tankavaaran kultakylässähän minä tuon "kultani" tapasin ensikertaa 30.vuotta sitten, eli "hempeilyä" oli ilmassa. Oli pilvipoutainen sää lämpöä noin 25 astetta. Paljon ei Tankavaara ole vuosien varrella muuttunut, tosin museo alueelle oli tullut uut... Lue lisää »
12.07.2008
Matka Lappiin 1.7
Tiistai 1.7.2008Heräsimme virkeinä hyvin nukutun yön jälkeen. Tänään kävimme Ivalossa ostamassa enemmän ruoka tarvikkeita ja vietimme kylällä koko päivän. Iltapäivällä sitten palasimme Kiilopään mökille. Tutustuimme Kiilopään lähimaastoon samalla, kun kävimme Rasmuksen kanssa lenkillä. Sitten söimme... Lue lisää »
12.07.2008
Matka Lappiin
Maanantai 30.6.2008Aamulla 11 aikaan suuntasimme auton nokan kohti pohjoista. Tervolassa pysähdyimme Kuksassa syömään. Vettä satoi, kuin aisaa aina Rovaniemelle asti. Napapiirillä kävimme kahvilla, siitä eteen päin oli kaunis pilvipouta sää ja lämpöä noin 20 astetta. Sodankylässä kävimme ruoka ostok... Lue lisää »

Kesäkuu 2008

29.06.2008
" Nyt kesäloma alkaa"
Huomenna maanantai aamuna startataan lomamatkalle Lappiin. Tarkoituksena on karistaa murheet ja vaihtaa vapaalle. Kalastamme, patikoimme sekä tanssimme ja ennen kaikkea lepäämme ja  nautimme erämaan  hiljaisuudesta. Palaamme  heinäkuun  toisella  viikolla.Toivottavasti sivuilla on sillä aikaa käyty ... Lue lisää »
26.06.2008
Soitto Helsingistä
Tänään tuli Helsingin Meilahdesta puhelinsoitto. Joku naispuolinen keuhkolääkäri nimi tosin meni ohi korvien, mutta asia selvisi ja sain taas vähän toivoa ja valoa tunnelinpäähän.Keskustelimme tutkimusten tuloksista ja kerroin, että hoitava lääkärini täällä Oulussa kehotti varautumaan pahimpaan löyd... Lue lisää »
25.06.2008
Irti arjesta, Irti murheista
Ensi viikolla alkaa Riitan kauan odotettu kesäloma. Lähdemme pohjoiseen hakemaan voimia luonnon läheisyydestä ja rauhasta, kaukana arjen kiireistä. Talvi ja kevät on ollut rankkaa aikaa kaikkine tutkimuksineen ja niiden vastauksia odotellen. Nyt on aika hengähtää ja tankata omat voimavarat syksyä va... Lue lisää »
21.06.2008
Rauhallista Juhannusta
Toivotan rauhallista ja aurinkoista Juhannusta kaikille kotisivujeni tapahtumia seuraaville.On ollut ilo seurata, kuinka paljon te vierailette sivuillani ja erityisesti minua ilahduttaa ne kaikki viestit, jotka olen saanut. Tosin toivon yhteydenottoja lisää. Ottakaa kantaa, kritisoikaa, kannustakaa ... Lue lisää »
16.06.2008
Viikatemies kolkuttaa
Soittelin tänään lääkärilleni, koska yksi sepelvaltimotautiin saamani lääke aiheuttaa  ylimääräistä yskää ja kysyin lääkärin mielipidettä lääkkeen suhteen. Lääkäri oli sitä  mieltä, että laitetaan lääke tauolle ja katsotaan mitä vaikutusta sillä on. Samalla hän mainitsi, että vatsan ja ruokatorven t... Lue lisää »
12.06.2008
Psykiatri ja Hammaslääkäri
Tänään kävin sitten psykiatrin haastattelussa sopivasti, ennen hammaslääkärille menoa. Juttelimme niitä näitä sairauteen liittyvää, pelkoja, ahdistuksia, toiveita jne... ei ilmeisesti löytänyt minun "mielestäni" mitään vikaa, kun toivotti onnea siirtoleikkaukseen ja sitä edeltäviin tutkimuksiin ja t... Lue lisää »
10.06.2008
"Tutkimusten ihanuus"
Tänään oli sitten se päivä, jolloin minulle tehtiin nuo kaksi niin ihanaa tutkimusta. Voisipa joku keksiä miellyttävämmän tavan tutkia ruokatorven paineita ja voisi tuo vatsantähystyskin olla miellyttävämmän tuntuinen. Kyllä siinä sai taas yökätä oikein olan takaa. Ruokatorven painemittaus tapahtui ... Lue lisää »
09.06.2008
Hammaslääkärissä
Tänään oli tosi kurja päivä ! Ensin lapsenlapset lähtevät ja sitten piti käydä hammaslääkärissä. Meinasi yölläkin valvottaa.... jännitti niin.... no eipä sanota ääneen. Aamulla tosiaan piti koota itsensä ja rohjeta mennä hammaslääkäriin, siellä lääkäri teki tarkistuksen ja hoitosuunnitelman. Tällä k... Lue lisää »
09.06.2008
Iloista hulinaa
Viikonloppuna ei sitten ollut aikaa murehtia tulevaa, siitä pitivät lastenlapset huolen. Lauantaina olivat kaikki neljä pientä samaan aikaan mummolassa, niin olihan se hulinaa ja siinä pyöri vielä neljä koiraa, niin osaatte varmaan ajatella minkälainen vilske siinä kävi. No "onneksi" niistä päästiin... Lue lisää »
05.06.2008
PH-mittauksen lopettaminen
Tänään heti aamusta riensin ilomieli sairaalaan , poistamaan mittauslaitteen ja letkun ruokatorvesta. Nyt voin yhtä kokemusta rikkaampana kertoa, että vuorokauden kestänyt seuranta sujui ongelmitta itse asennusta lukuun ottamatta. Ruokatorvessa ollut letku tosin tuntui kokoajan, varsinkin syödessä j... Lue lisää »
04.06.2008
Ruokatorven PH:n mittauksen aloitus
Olipa tosiaan epämiellyttävä puolituntinen. Vaikka letku ei ole kuin noin 2 mm paksu, oli sen työntäminen sieraimen kautta ruokatorveen niin epämiellyttävä kokemus, kuin saatoin etukäteen kuvitellakin. Kyyneleet valui pitkin poskipäitä, kun yökötti niin kauheasti. Toimenpiteen aikana piti juoda vett... Lue lisää »
03.06.2008
Huominen alkaa jännittämään
Huomenna aloitettava ruokatorven PH:n vuorokausiseuranta alkaa pikkuhiljaa jännittämään. Tuntuu jo pientä ahdistavaa puristusta rinnassa. Reseptivapaa närästyslääke on toiminut tosi hyvin. Sen minä  miellän positiiviseksi viestiksi. Tuntuu, ettei ne sieltä löydä mitään epätavallisen poikkeavia tulok... Lue lisää »
02.06.2008
Vaihtelua arkeen
Vaihtelua arkeen. Lauantaina olimme ylioppilasjuhlissa, siellä pääsi ajatukset lepäämään sai nauttia hienosta auringonpaisteesta, hyvästä seurasta ja talon maukkaista antimista. Oli mukava seurata nuorten iloa, kun monen vuoden uurastus oli loppunut ja oli saanut "kruunun" päähänsä. Nuoret ovat niin... Lue lisää »

Toukokuu 2008

29.05.2008
"Ihmisrääkkäystä"
Mielestäni ainakin eläinrääkkäyksen "kriteerit" täyttyvät ! Tänään sain kaksi paksua kirjettä yliopistollisesta sairaalasta, "kutsuja" kokeisiin ja toimenpiteisiin ja kaiken huippuna kutsu hammaslääkäriin jota pelkään kuin ruttoa, olen aina pelännyt. Tosin en minä riemusta kiljahda näistä muistakaan... Lue lisää »
28.05.2008
Taas "kiusataan"
Sain juuri puhelinsoiton sairaalasta. Ensi viikolla olisi vatsahappojen vuorokausiseuranta. Mitä lienee tarkoittaakin ? Ei kuitenkaan kuulostanut kovinkaan mielekkäältä, sillä minun täytyy jättää vatsasuojalääkitys tauolle ja siirtyä reseptivapaisiin lääkkeisiin (eivät ole auttaneet aikaisemminkaan)... Lue lisää »
26.05.2008
Pallolaajennus ja.....
Lääkärini soitti ja ilmoitti jälleen lisätutkimuksista joita Meilahden sairaala oli toivonut. Halusivat, että minulle tehtäisiin pallolaajennus. Harmittaa vain, kun eivät tehneet sitä samalla, kun kävivät sepelvaltimot tutkimassa. Lisäksi haluavat, että minulle tehdään vatsan tähystys ja jokin takai... Lue lisää »
24.05.2008
Tutkimuksien paljous
Ennen pääsyä siirtoleikkaus jonoon tehdään laajat kokeet tutkimukset. Tutkitaan päästä varpaisiin. Minun kohdalla on paljon kysymysmerkkejä tällä seulonnan tiellä johtuen tästä kohonneesta riskistä siirtoleikkauksessa. Pallean toiminnalle pannaan suuri painoarvo, sen pitäisi toimia moitteettomasti, ... Lue lisää »
23.05.2008
Piinaviikko
Paluu Meilahdesta alkoi pelonsekavin tuntein. Toisaalta harmitti oma "lapsellinen"käytös ja toisaaltaan suututti kirurgin "kylmä"ammatillinen suhtautuminen minulle niin elintärkeään asiaan. No onneksi otimme Annin vanhimman lapsenlapsemme mukaan Ouluun. Anni siirsi ajatukset ainakin paluumatkan ajak... Lue lisää »
22.05.2008
Keuhkosiirto ?
Loppuvuodesta 2007 aloimme sitten lääkärini kanssa vakavammin keskustelemaan keuhkojensiirto mahdollisuudesta. Toki olimme siitä jo vuosia aina ohimennen keskustelleet. Ajatus asiasta "hirvitti", mutta mielestäni olin siihen valmis, jos se olisi ainoa vaihtoehto jatkaa maanpäällistä eloa. Joten anno... Lue lisää »
21.05.2008
Projektin historiaa
Palaan ajassa hiukan taaksepäin vuoteen 1999. Tunsin tuolloin oloni hiukan oudoksi ja hakeuduin työterveyshuoltoon lääkärin vastaanotolle. Minulla oli jo pitempään ollut pientä lämpöä joten lääkäri oli sitä mieltä, että minulla olisi keuhkokuume. Sain lähetteen röntgeniin ja aloitettiin antibiootti ... Lue lisää »

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI