Viimeisin päivakirjamerkintä:

13.07.2015
LAHJA ELÄMÄLLE
Lahja Elämälle Vihdoinkin rakkaat ystävät  ! Runsaiden ilon ja surun kyyneleiden jälkeen siirtoselvittelyt Helsingin Meilahdessa päättyivät ilon kyy... Lue lisää »

Hei !

Tervetuloa sivuilleni.

Sairastan vaikeaa keuhkofibroosia. Sairaus tuhoaa pikkuhiljaa keuhkojen toiminnan kokonaan. Ainoa tuloksellinen hoitokeino sairauteeni on keuhkojensiirto. Kolme vuotta sitten, aloin valmistautumaan henkisesti tuohon mahdollisuuteen ja kävin Helsingin Meilahden sairaalassa alustavissa tutkimuksissa, jossa todettiin, että minulle voidaan tehdä kyseinen "operaatio". Siitä alkoivat tarkat tutkimukset Oulun yliopistollisessa sairaalassa. Tutkittiin kaikki mahdollinen, mikä voisi vaikuttaa itse keuhkojen siirtoon. Kaikki näytti hyvältä ja latasin kaikki toiveeni tuohon pelastavaan leikkaukseen.                               

Aloitin muun muassa tämän "keuhkot pihalle" -projektin sekä valmentautumisen elinsiirtourheiluun. 

Mutta, kuinka sitten kävikään. Tutkimuksien loppusuoralla minulla todettiin "veltto" ruokatorvi mikä sittemmin muodostui esteeksi keuhkosiirron toteutumiselle. Tieto oli järkytys, josta en ole vieläkään täysin toipunut.

Mutta elämä jatkuu... elämän resepti vain menee taas kerran uusiksi sekä ura elinsiirturheilun parissa saa jäädä. Olen kuitenkin päässyt liikuntaharrastuksessani sen verran hyvään vauhtiin ja tulokset ovat erinomaiset, että jatkan projektiani.

Vammaisurheilun puolelta löytyi minulle mahdollisuus viedä projektiani eteenpäin. Tosin siellä kilpaileminen rajoittuu kotimaassa pidettäviin kansallisiin kilpailuihin.

"Keuhkot pihalle" -projekti on paljon muutakin, kuin urheilua. Tarkoitus on antaa rehelliset "kasvot" sairaudelle joka ei ole parannettavissa kuin ihmeen kautta. Pyrin kertomaan avoimesti ja rehellisesti siitä tuskasta ja pelosta mitä tulen kohtaamaan ja myös niistä ilon hetkistä joita vielä saan kokea.

Vakavasta sairaudesta on vaike selviytyä yksin tarvitaan omaisten, läheisten sekä ystävien tukea.

Kirjoituksissa voi olla paljon kirjoitusvirheitä, mutta älkää antako niiden häiritä, maailmassa on paljon suurempiakin asioita.

Iso Syöte
Polar
Ski Wax Vauhti
Rintamäki
Kiimingin Fysioterapia
Uniqkoru
Galaxo
SYKE ryLahja elämälleELLI